Har du en trädgård som kryllar av zucchini – men ingen aning vad du ska göra med den?
Det finns oändliga sätt att tillaga denna mångsidiga grönsak som kommer i olika färger och former. Varför inte testa Ulrika Davidssons squashrullar med fetaost?
Recepten kommer från
Kokboksförfattaren och matprofilen Ulrika Davidsson.
Portioner: 2
Ingredienser
En squash
En matsked olivolja
Salt och svartpeppar
Lite torkade örter
Två matskedar grön pesto
75 gram fetaost
Tomatsås
En halv gul lök
En liten vitlöksklyfta
200 gram konserverade tomater
En tesked örtagårdskrydda
Salt och svartpeppar
En tesked honung
Topping och tillbehör
20 gram pinjenötter
50 gram rucolasallad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva squash i en halv centimeter tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka.
Strö på salt, svartpeppar och torkade örter. Lägg upp på ett fat.
Fördela pesto på varje squashskiva. Lägg på fetaost och rulla ihop.
Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök. Hetta upp en kastrull med olivolja.
Bryn lök och vitlök i några minuter.
Blanda ner tomater och örtkryddor. Låt koka i cirka fem minuter och smaka av med salt och peppar.
Häll tomatsåsen över squashrullarna.
Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ungefär 15 minuter. Servera med rucolasallad.
Fler goda zucchinirecept?
• Blomkålspizza med zucchini och fetaost
• Zucchinipasta med kantarellpesto
• Våriga zucchiniplättar till helglunchen
• Ugnsbakad zucchinikaka med mozzarella & kyckling
Av Redaktionen