Enklaste, snabbaste och smakrikaste kycklingsoppan – matig men lätt. Passar alla eventuella dieter lika bra: LCHF, Viktväktarna – you name it!). När förberedelserna väl är färdiga tar soppan fem minuter att koka ihop. Den kan varieras i det oändliga med olika grönsaker och är lika god mild som het.
Portioner: 4
Ingredienser
1, 5 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
två kycklingfiléer skurna i små kuber
grön curry efter smak (1 msk för härlig hetta!)
skalet av ½-1 ekologisk citron
2-3 vitlöksklyftor
5 cm färsk riven ingefära
salt och peppar efter smak
rapsolja till stekning
2 dl finstrimlad purjolök
150 g Shiratakenudlar (mirakelnudlar)
2 nävar färska sockerärtor skurna i halvor
4 dl finstrimlad isbergssallad
2 msk hackad färsk koriander
1 finhackad röd chili
Gör så här
Börja med att steka kycklingen. Hetta upp oljan och lägg i grön curry, ingefära och vitlök och sedan kycklingen och citronskalet. Stek tills kycklingen är färdig och har fått lite färg.
Koka under tiden upp buljongen.
Lägg sedan i övriga ingredienser i följande ordning: purjolök (som ska kokas halvmjuk), den stekta kycklingen, nudlarna och sockerärtorna.
Låt koka någon minut och häll i salladen precis innan servering.
Servera med färsk koriander och hackad chili för den som vill, men om samtliga gillar dessa två ingredienser, kan de blandas direkt i soppan samtidigt som salladen.
Ett tips är att klippa nudlarna i tallriken, de kan vara lite svåra att äta.