Sätt guldkant på frukosten, bokstavligt talat! Detta är en extra nyttig, guldfärgad gröt full av antioxidanter, krönt med söta päron!
Receptet kommer från Viktoria Tindberg och Annika Kvists gemensamma bok ”Healthy happy food” (LB förlag). Boken är full av tips och recept på ”pekpinne-fri”, hälsosam, växtbaserad mat – som framförallt är riktigt god.
Ingredienser
2 portioner
2 dl havregryn
2 dl havremjölk
2 dl vatten
2 krm kardemumma
2 krm gurkmeja
Salt och tre drag svartpeppar (behövs för att kroppen ska ta upp näringen från gurkmejan)
Kanel (om du gillar det).
Serveringsförslag: kanelstekta päronskivor
LÄS OCKSÅ: Frukostgröt med chia
Gör så här
Koka havregryn, havremjölk och vatten tills du får en lagom tjock konsistens.
Stäng av plattan och rör ner kanel, kardemumma, gurkmeja, salt och peppar.
Skiva ett halvt päron och stek med 1 msk kokosolja, 1 tsk honung och 1 krm kanel.
Servera med skummad havremjölk och kanelstekta päronskivor.
Andra serveringsförslag: hallon, chiafrön, gojibär.
LÄS OCKSÅ: Glowing bowl med mango och passionsfrukt
Av Carolina Eriksson