Mjuka, chokladiga brownies raw food-style. Till dem en frisk hallonglass med rund smak från kokosgrädde. Gudars så gott!
Receptet är fritt från gluten, laktos och raffinerat socker.
Ingredienser
Brownie-botten:
1 dl mandelmjöl
2 dl mandlar
10 dadlar
4 msk kakao
1 msk mandelsmör
1 msk kokosolja
1 msk vatten
Brownie-toppen:
1 mogen avokado
2 msk kokosolja
2 msk kakao
2 tsk lucumapulver
4 dl mandelmjöl eller malda cashewnötter
6 dadlar
Glassen:
1 förpackning fet kokosmjölk (kokosgrädde)
2 ägg
1 msk sötning om du vill
2 dl hallon
2-3 msk vaniljproteinpulver
Gör så här
Brownies:
Mixa först mandlarna.
Häll sedan ner alla övriga ingredienser och mixa till en smet.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en form (helst en rektangulär)
Mixa därefter ingredienserna till toppen.
Bred ut toppsmeten över bottenlagret.
Ställ i kylen någon timme. Ta ut och skär i bitar.
Förvara i kyl eller frys.
Glassen:
Vispa äggen poröst, tillsätt kokosgrädden och hallonen.
Mixa allt till en smet. Häll i proteinpulver och eventuell sötning och blanda.
Häll i form och placera i frysen i 5-6 timmar. Ta ut i god tid före servering.