Härlig färg och god smak! Med den här pumpa-soppan kan du ta vara på pumpans alla hälsofördelar. Lite kolhydrater och glutenfri.
Fakta
Receptet kommer från soma:
www.somanordic.se.
Portioner: 4
Ingredienser
750 g pumpa
2 msk Cocosa
½ gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk riven ingefära
½ msk kummin
½ msk gukrmeja
Lite havssalt
Lite peppar
5 dl vatten
1 tärning vegetarisk buljong
Gör så här
Skär pumpan i tärningar och värm upp vattnet med buljongen.
Smält Cocosa och blanda i kummin, ingefära och gurkmeja i den varma oljan.
Tillsätt finhackad lök och vitlök i olje- och kryddblandningen. Låt det småfräsa i några minuter.
Tillsätt pumpatärningarna.
Blanda därefter i buljongen och låt småkoka i cirka 10-15 minuter.
Kör blandningen med en stavmixer till en fin konsistens.
Servera gärna med färsk koriander.