Oliver och olivprodukter har länge varit en viktig del av den hälsosamma medelhavskosten. Kosthållningens hälsoeffekter är även bekräftade i studier, inte minst gällande hjärt- och kärlhälsan. Substansen hydroxytyrosol är ett av de ämnen i medelhavskosten som påverkar bland annat högt blodtryck och kolesterolvärdena och återfinns i Sangin.
Tillskottet Sangin framställs genom en patenterad process av 100 procent organisk olivolja från Olea europaea L, en olivsort rik på den viktiga komponenten hydroxytyrosol, som är en sällsynt antioxidant. Det är ett ämne som i tusentals år har varit en viktig del av Medelhavskosten, via oliver och olivolja. Forskning visar att det är ämnet hydroxytyrosol i olivfrukten som är den aktiva och hälsogivande ingrediensen i dessa livsmedel.
1260 ekologiska oliver i en tablett
Sangin innehåller 150 milligram ren ekologisk hydroxytyrosol per tablett, vilket motsvarar cirka 1260 mogna och ekologiska oliver, men då utan kalorierna. Hydroxytyrosol hjälper till att ge en normal hjärtrytm, göra blodet mer lättflytande, förbättra blodfetterna och vidga blodkärlen, vilket sänker blodtrycket utan att skada artärer, blodkärl eller celler.
En kraftfull antioxidant
Hydroxytyrosol är en av naturens kraftfullaste antioxidanter och har idag stöd av 62 internationellt publicerade studier för sin förmåga att:
- Sänka blodtryck
- Stödja luftvägar och andningsorgan
- Minska det ”dåliga” kolesterolet
- Öka det ”bra” kolesterolet
- Sänka glukosnivåer hos diabetiker
Ett tillskott för alla
Sangin är lämpligt för alla åldrar. Unga och gamla, män och kvinnor, aktiva och stillasittande – alla som vill förebygga eller som söker ett naturligt behandlingsalternativ utan biverkningar eller risk för beroende.
Fotnot: Sangin hette tidigare Hidrox.
Av Redaktionen