”Gado gado” betyder potpurri på indonesiska, vilket beror på att man ofta använder olika grönsaker beroende på säsong. Gör gärna det du också!
Ingredienser:
2 msk sesamolja
2 msk japansk soja
1 msk kokossocker eller agavesirap
1 tsk chiliflakes
ca 300 g tempeh, skivad
2 morötter
6 kokta potatisar, skivade
1 knippe rädisor (125 g), tunt skivade
2 nävar böngroddar (100 g)
1 näve sockerärtor (ca 75 g), strimlade på längden
3 huvuden hjärtsallad eller bok choi, hackade
1⁄2 gurka, hackad
3 salladslökar, hackade
1 röd chili, hackad
2 limefrukter, till servering
neutral olja, till stekning
Jordnötssås:
1 msk jordnötssmör
2 msk kokossocker eller agavesirap
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 limefrukter, pressad juice
2 msk japansk soja
1 msk kokossocker eller agavesirap
2 msk sesamolja
LÄS OCKSÅ: Färgstark vegansk bibimbap
Gör så här:
Blanda sesamolja, soja, socker och chiliflakes i en liten skål.
Stek tempehn i lite olja tills den börjar få fin färg.
Häll ner sesamoljeblandningen i stekpannan och stek ytterligare någon minut.
Blanda samman samtliga ingredienser till jordnötssåsen i en liten skål.
Skär morötterna julienne, det vill säga i tunna tändsticksliknande stavar.
Lägg upp salladen i fyra tallrikar. Ringla över jordnötssåsen.
Blanda samman vid servering och pressa över lime.