Imorgon, den 4 oktober, är det kanelbullens dag. Det firar vi genom att bjuda er på ett recept på bullar med kanel- och mandelmassefyllning.
Portioner: 10
Ingredienser
2 ägg
1 dl sukrin
50 gram smör
5 dl mandelmjöl
1 dl bakepro
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 dl (valfri sorts) mjölk
1 krm äkta vaniljpulver
2 tsk kardemumma
Mandel, hackad eller färdig i flagor
Mandelmassefyllning
1 äggvita
1 dl mandelmjöl
2 msk sukrin
1 tsk kanel
lite äkta vaniljpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret i en kastrull
Vispa ägg och sukrin poröst
Rör ihop de torra ingredienserna
Blanda ihop allt
Blanda ner smöret och mjölken
Blanda allt väl och låt stå i cirka tio minuter så smeten får tjockna.
Mandelmassefyllningen
Blanda alla ingredienserna och rör till en jämn smet.
Lägg ”bulldegen” i bull- eller muffinsformar
Gör ett hål i varje bulle och sätt i en tesked fyllning
Garnera med mandel
Grädda i ugnen i 10 minuter