Annons

Kantarellpaj LCHF

Nu börjar det bli dags att plocka svamp och kräftskivorna närmar sig. Här kommer recept på en jättegod paj med kantareller, utan vetemjöl, som passar väldigt bra som tillbehör till kräftskivan. Perfekt för dig som äter enligt LCHF.

Redaktionen

9 augusti, 2013
Kantarellpaj LCHF
Dela inlägget

Nu börjar det bli dags att plocka svamp och kräftskivorna närmar sig. Här kommer recept på en jättegod paj med kantareller, utan vetemjöl, som passar väldigt bra som tillbehör till kräftskivan. Perfekt för dig som äter enligt LCHF.

Portioner: 8

Ingredienser

Pajskal:
3 dl mandelmjöl
50 gram smör
1 ägg
1 msk fiberhusk

Fyllning:
Cirka 1 liter färska kantareller
2 hackade charlottenlökar
1,5 dl riven Västerbottenost
4 ägg
1,5 dl grädde
Salt och peppar
Persilja till garnering

Gör så här

Pajskal:
Mixa innehållet snabbt i matberedare och låt den därefter stå i kylskåp i cirka 30-40 minuter.
Tryck ut degen i en pajform.

Fyllning:
Vispa ihop ägg och grädde och tillsätt den rivna osten.
Salta och peppra efter smak.
Stek svamp och lök och lägg detta i botten.
Häll äggstanningen över svampen och löken.
Grädda i ugn 200 grader i cirka 20 minuter.
Garnera gärna med nyfrästa kantareller och lite persilja.

Annons

Annons