Baka utan vetemjöl och raffinerat socker. Här är ett nyttigare recept på en mumsig, lite hetare kladdkaka med chili – en krydda som sätter fart på förbränningen.
Portioner: 8
Ingredienser
100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
0,5 dl swetex
0,5- 1 tsk chiliflakes
1 msk kakao
125 g mascarpone
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad tillsammans.
Separera äggula och äggvita, spara båda.
Vispa ihop äggula och swetex.
Tillsätt kakao i smeten.
Blanda mascarponeosten med smöret och chokladen.
Rör ihop de två smeterna till en slät smet.
Tillsätt chiliflakesen.
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner äggskummet och rör försiktigt in den i smeten.
Häll smeten i en springform (24 centimeter).
Grädda i 20-25 minuter mitt i ugnen.