Annons

Knaprig honungsmüsli

Lättgjord, härligt knaprig müsli med ingredienser som man råkar ha hemma - enligt Cajsa Vargs princip "Man tager vad man haver". Lite smält honung ger en lätt sötma (högaktuellt eftersom köpt müsli just nu kritiseras för höga sockerhalter).

Redaktionen

26 februari, 2013
Knaprig honungsmüsli
Dela inlägget

Lättgjord, härligt knaprig müsli med ingredienser som man råkar ha hemma – enligt Cajsa Vargs princip ”Man tager vad man haver”. Lite smält honung ger en lätt sötma (högaktuellt eftersom köpt müsli just nu kritiseras för höga sockerhalter).

Receptet innehåller vad jag hade hemma just den dagen – och då blev det extra knaprigt – men kan varieras i det oändliga. Tycker man att det är för mycket tuggmotstånd kan man ersätta krosset med vanliga flingor och gryn.

Portioner: 20

Ingredienser

2 dl havrekli
2 dl 4-kornskross
2 dl rågkross
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
(ev. grovt hackade nötter)
1 dl vetegroddar
1.5 dl flytande honung
1 dl rapsolja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda och sprid ut de torra ingredienserna utom vetekli på ett bakplåtspapper.
Rosta i ugnen cirka 30 minuter – rör om då och då.
Värm rapsolja med honung, blanda ordentligt.
Ta ut plåten och blanda i vetekli.
Häll över honungsblandningen och rör om.
Låt allt kallna.
Finfördela blandningen med rena fingrar och häll upp på burk.
Ät müslin med filmjölk eller yoghurt. Färska eller frysta bär gör rätten ännu godare och vackrare!

Det räcker till cirka 20 portioner och den totala tillagningstiden är cirka 40 minuter, varav 30 minuter i ugnen.

Annons