Denna ostkaka har en underbar smak och konsistens. Receptet kommer från Jørn Utheim genom Bergo Hotell, Beitostølen.
Ingredienser
1 paket kex, till exempel Bixit, Kornmo eller Digestives.
115 gram mjukt mejerismör
2 1/4 dl ananasjuice
6 plattor gelatin
2 dl (180 g) Sukrin
400 gram krämost (två paket philadelphia-ost)
1 1/2 msk citronsaft
1/3 liter vispgrädde
Gör så här
Krossa kexen och blanda de med smöret.
Tryck kexblandingen väl ut i botten av en smörad springform, 24 cm.
Lägg gelatinplatterna i ananasjuicen i fem minuter.
Rör ihop ost och citronsaft.
Vispa grädden mjuk.
Ta all Sukrinen i ananasjuicen och värm upp detta till gelatinplater och Sukrin är helt upplöst.
Blanda gräddblandningen med ostmassan, och rör väl medans du häller i juiceblandingen i en tunn stråle.
Häll ost/gräddblandingen över kexbottnen och sätt kakan till kylning.
Garnera med bär eller ananasbitar.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 292 kcal • protein: 9,6 • kolhydrater: 14,1 • fett: 21,8 • fiber: 1,2
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.