Annons
Annons

Krispig grön bönsallad

Det bästa med skördetider är att det är så enkelt och går så snabbt att laga mat och få till goda och näringsrika måltider. Gå på marknader och botanisera bland nyskördade grönsaker. Detta recept från Nilla's Kitchen innehåller förvällda bondbönor, brytbönor och sockerärtor.

Redaktionen

11 juli, 2018
Krispig grön bönsallad
Dela inlägget

Det bästa med skördetider är att det är så enkelt och går så snabbt att laga mat och få till goda och näringsrika måltider. Gå på marknader och botanisera bland nyskördade grönsaker. Detta recept från Nilla’s Kitchen innehåller förvällda bondbönor, brytbönor och sockerärtor.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är komponerat av Nilla Gunnarsson, kock, kokboksförfattare, kostrådgivare och matkreatör.

Läs mer om Nilla och hitta fler av hennes goda och nyttiga recept på hennes hemsida:Nillas kitchen
Nilla på Facebook: Nillas Kitchen
Nilla på Instagram: Nillas Kitchen

Böcker av Nilla: ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker” 2016 (Max Ström) och ”Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker” 2016 (Semic).

Ingredienser

1,5-2 dl Bondbönor
1 näve brytbönor
1 näve sockerärtor
1-2 msk smält ghee och/eller olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak

Gör så här

Koka upp 1 liter saltat vatten. Tillsätt bondbönorna och låt koka i ca 6-7 minuter. Tillsätt brytbönorna och koka i ytterligare 2 minuter. Tillsätt till slut sockerärtorna till det kokande vattnet och låt koka i ytterligare någon minut. Häll av vattnet och låt rinna av i durkslag. Vänd runt bönor och ärtor i ghee och/eller olivolja, salt och peppar. Njut.

Av redaktionen

Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons