Krispiga chokladgodisar med smak av jordnötter. Veganska och helt utan vitt socker. Du bara måste prova!
Fakta
Recept och foto av den fantastiska Maya Dilek.
Vad vet du om kakao – och kakaosmör?
Visste du att kakao kommer från ett träd i central- och sydamerika, har många användningsområden men är mest känt som huvudingrediens i choklad? Kakao innehåller även nyttiga flavonoider som fungerar som antioxidanter.
Kakaosmör kan användas i flera syften, som till exempel matlagning och som smör till bakning – inte minst vid tillverkning av choklad. Det kan även användas som återfuktare i egna hudvårdsprodukter.
Ingredienser
Ca 1 dl kakaosmör
20 bitar Green Origins kakaosmör
3,5 msk Green Origins kokossocker
2 msk Green Origins kakao
4 msk jordnötssmör
2,5 dl dinkelpuffar
1 nypa salt
LÄS OCKSÅ: Evigt ung med kakao
Gör så här
Smält kakaosmöret försiktigt i vattenbad.
Tillsätt alla ingredienser utom dinkelpuffarna och blanda tills kokossockret löst upp sig en aning.
Vänd ner dinkelpuffarna så de är helt täckta med chokladsmeten.
Portionera upp i små muffinsformar.
Låt stelna några timmar i kylen.
Av redaktionen