Annons

Krispiga chokladpuffar

Krispiga chokladgodisar med smak av jordnötter. Veganska och helt utan vitt socker. Du bara måste prova!

Redaktionen

11 april, 2019
Krispiga chokladpuffar
Dela inlägget

Krispiga chokladgodisar med smak av jordnötter. Veganska och helt utan vitt socker. Du bara måste prova!

Annons
Fakta

Fakta

Recept och foto av den fantastiska Maya Dilek.

Vad vet du om kakao – och kakaosmör?
Visste du att kakao kommer från ett träd i central- och sydamerika, har många användningsområden men är mest känt som huvudingrediens i choklad? Kakao innehåller även nyttiga flavonoider som fungerar som antioxidanter.

Kakaosmör kan användas i flera syften, som till exempel matlagning och som smör till bakning – inte minst vid tillverkning av choklad. Det kan även användas som återfuktare i egna hudvårdsprodukter.

Ingredienser

Ca 1 dl kakaosmör
20 bitar Green Origins kakaosmör
3,5 msk Green Origins kokossocker
2 msk Green Origins kakao
4 msk jordnötssmör
2,5 dl dinkelpuffar
1 nypa salt

LÄS OCKSÅ: Evigt ung med kakao

Gör så här

Smält kakaosmöret försiktigt i vattenbad.
Tillsätt alla ingredienser utom dinkelpuffarna och blanda tills kokossockret löst upp sig en aning.
Vänd ner dinkelpuffarna så de är helt täckta med chokladsmeten.
Portionera upp i små muffinsformar.
Låt stelna några timmar i kylen.

Av redaktionen

Annons