En efterrätt som kommer hänföra dina middagsgäster.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Portioner: 6
Ingredienser
6 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
0,75 dl sukrin
1 1/2 msk lakritspulver
3 msk agaragar-flingor (eller 3 gelatinblad)
Gör så här
Lägg gelatinbladen, om du ska ha det, i kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull och koka upp.
Lägg i vaniljpulvret, sukrin och lakritspulvret. Om du använder agarflingor ska de koka med från början.
Låt sjuda under omrörning i fem minuter.
Ta av från plattan.
Använder du gelatinblad, krama ur dem och rör ner dem i vätskan. Rör tills de löser sig.
Låt svalna innan du häller upp i glas och ställ in i kylen med plast över i minst fyra timmar.