Denna festliga paj är ljuvligt god och av ett nyttigare slag. Kommer garanterat ta slut på ett kick.
Ingredienser
Pajdeg
5 dl mandelmjöl
75 g smör
2 msk vatten
2 msk sukrin
2 msk fiberhusk
Citronfyllning
Saft & skal av 3 citroner
2 dl sukrin
3 ägg
3 dl gräddfil
Maräng
4 äggvitor
1 dl sukrin melis
Gör så här
Blanda till en deg (gärna i matberedare) och låt stå i kyl i en timme
Förgrädda i 175 grader – 10 min
Vispa ägg och sukrin poröst
Vänd försiktigt ner resten av ingredienser till fyllningen och rör till en jämn smet.
Häll i pajskalet och grädda i 200 grader – 20 minuter
Vispa äggvitor och sukrin till marängen så fast så du kan vända skålen upp och ner utan att den trillar ut.
Ta ut citronpajen och spritsa eller klicka ut marängen på pajen.
Grädda i 10 minuter till eller till marängen fått färg.