Låt helgfrukosten bli en stund då du unnar kropp och själ riktig ”feelgood”. Denna hälsosamma frukostversion av en klassisk banana split är både mättande, näringsrik, söt, krämig och krispig!
Receptet kommer från boken ”Womensync – Ett liv i synk med din kvinnliga biologi” , av Susanna Moen och Sara Norrbom. De driver även plattformen med samma namn, Womensync.
I boken bjuder de på oemotståndliga recept som detta, som dessutom bidrar till hormoner i balans. (Men alla kan självklart äta och njuta av rätten, inte bara kvinnor!)
”Banana Split Chiapudding är mättande, grundande och med mjuka smaker som alltid går hem. Den ser både lyxig och fin ut och slängs ihop på knappt en minut”, tipsar Susanna och Sara.
Tips till dig som är kvinna och fortfarande har mens!
-
- Det här är en bra frukost när du behöver sova lite extra i fas tre i menscykeln, alltså tiden mellan ägglossning och nästa mens.
- För att stötta kroppen på bästa sätt i denna fas då hormonerna åker upp och ner, liksom humöret: sprinkla över pumpakärnor, mandlar eller mandelsmör.
Ingredienser
1 portion
2 msk chiafrön
1,5 dl kokosmjölk på tetra
½ dl kallt vatten
½ grön banan
1 msk kakaonibs
½ tsk äkta vaniljpulver
Topping:
½ skivad grön banan pumpakärnor valnötter
Linfrön
Mandelsmör
Kakaonibs
För extra boost: 1 msk kollagen
OCKSÅ: Olja från blomfrö kan lindra PMS
Gör så här
Mosa bananen och blanda i en återförslutningsbar burk tillsammans med övriga ingredienser. Förslut burken och låt stå i kylskåpet i några timmar eller över natten för att tjockna. Rör om någon gång om du låter den stå över natten. Vi älskar att toppa vår chiapudding med en halv skivad banan, linfrön, pumpakärnor, valnötter, mandelsmör och kakaonibs.
LÄS OCKSÅ: Kureras expert Monika Björn visar yogaövningar vid PMS
Av Carolina Eriksson