Mangoglass
4 dl grädde
4 äggulor
2-4 msk sukrin
2 msk proteinpulver med vaniljsmak
ca 300 gram fryst eller färsk mango
lite äkta vaniljpulver
Gör såhär
Vispa grädden i en skål.
Ta en annan skål och mixa äggulor med sukrin, proteinpulver och mango.
Blanda ihop grädden med mangosmeten och pudra över lite vaniljpulver.
Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en form, gärna i silikon och placera i frysen ca 4-5 timmar
Maräng
3 äggvitor
1,5 dl sukrin
5 droppar citron
Gör såhär
Sätt ugnen på 100 grader.
Häll äggvitorna i en skål och tillsätt hälften av sukrinet och citrondropparna.
Börja vispa försiktigt sedan kraftigare tills äggvitorna är så fasta så att du kan vända skålen upp och ner utan att smeten åker ur.
Rör försiktigt i resten av sockret.
Klicka/spritsa ut smeten till toppar på bakplåtspapper.
Grädda i 50-70 minuter beroende på marängstorlek tills de är torra och lossnar från underlaget.
Servera marängen tillsammans med mangoglassen.
Fakta
Receptet är hämtat från boken ”Bakglädje till vardags och fest – Baka med LCHF utan socker och mjöl” av Annika Rogneby.