Riktig mat & hälsa

Fyllda auberginer och totalt hjärnkaos!

 

Fyllda auberginer på ett vitt fat tillsammans med morot- och vitkålssallad och sparris

Foto: Mia Hagenmalm

I min hjärna är det just nu totalt kaos! Hjärncellerna fladdrar fritt däruppe innanför pannbenet, helt utan struktur! Och jag bara avskyr när jag är så här! Stressad, förvirrad och helt utanför min vanliga strukturella värld! Hur ska jag hinna, hur ska jag få tiden att räcka till? Och när jag blir så här, får jag ingenting gjort! Jag bara skjuter upp saker och så ligger det där och skaver i hjärnan på nätterna!
Men MIA! Bara gör!!!, skriker jag inom mig!
Gör det du ska och skjut inte upp saker! Så ikväll ska jag sätta mig ner och göra en lista med punkter över det som ska göras. Fixa scenkläderna är prio ett! Uppdatera och skriva ut ESTA är viktigt. Skriva ut biljetterna! Kolla om passet är giltigt än en gång. Fixa hundvakt i elva dagar! Förbereda inför genrepet! Kolla att jag har rätt och allt smink! Behöver jag köpa till något?Vad ska jag ha med mig?Så där håller jag på dagarna i ända, och ändå får jag ingenting gjort!

Och så var det utvärdering av halsoutmaningen/som Mia i Mias gravidblogg utmanade sina läsare att hänga på i september:

Jo jag har uppnått  mina mål.
Jag bestämde att hålla en strikt FODMAP-diet, och äta mer basiks föda. Det har jag verkligen gjort! jag äter basiskt och rawfood varje dag. Dessutom har jag  gjort en utvärdering av min IBS-mage tål och inte. Jag kommer att fortsätta att äta mycket rawfood och vegetariskt, för jag mår så bra av det. Förr åt jag kött kanske fyra dagar i veckan, nu är det kanske en eller två gånger.

Jag har återgått till sjukgymnastik. Och denna månad ska jag lägga till avslappning- och andningsövningar minst två gånger per dag. Vår härliga dirigent Britt-Helene kör avslappningsövningar med oss varje tisdag, och nu har hon lärt oss att slappna av med en övning som bara tar fem minuter. En övning som är jättebra att ta till i en stressad situation eller i den grå stressiga vardagen. (Vilket jag behöver för att lugna min stressade hjärna just nu)

Stressen gör även att jag får merjobb! Som i morse! Javisst ja! Jag har ingen lunch till idag! Min tonårsdotter har plötsligt börja äta som en häst, vilket jag inte riktigt har fattat. Jag räknar fortfarande en barnportion, en vuxen och en matlåda! Och i går åt hon upp precis allt i matväg på middagsbordet. Trött som jag var orkade jag inte tillaga nytt, och det utan en tanke på min lunch idag. Så i morse blev det lite panik. Jag vill inte gå och köpa min lunch ute. Jag är så trött på den maten. Och snart ska jag äta restaurangmat i fjorton dagar. Ser jag INTE fram emot! Men auberginer hade jag hemma så jag fyllde en sån med auberginehack, tomater, lite rödlök och ost. Den fick stå i ugnen medan jag duschade.

Vegetariska Fyllda abuberginer  (snabbvariant)
1 aubergine, eko
10 st coctailtomater i skivor, EKO
1/2 röd lök, finhackad, EKO
riven ost, EKO
örtsalt 

Gör så här:
Dela aberginen på längden. Gröp ur "köttet" med en sked. Hacka det tillsammans med tomater och lök. Stek i rapsolja tills alltsammans mjuknar. Smaka av med örtsalt. Lägg tillbaka blandningen i auberginskalen och strö över lite ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter på 200 grader. Jag rev lite vitkål och morötter till. Sparris kokade jag någon minut i lätt saltat vatten. Inte för att jag vet om vitkålen passar till, men jag tänkte mer näringsmässigt här! 🙂

Ha en bra dag!

// Mia

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]