Riktig mat & hälsa
Kanelbullar som säljs i förmån för cancerfonden

Gör om rosa oktober till grön oktober!

Idag är det kanelbullens dag!
Jag skulle ha bakat igår men hittade inte inspiration till det.
Och det tog emot, för i min närhet har jag en anhörig som har drabbats av cancer. Och som vi numer vet, göder socker cancer. Eller! Cancer livnär sig på socker!

Därför vill jag återigen be om att tänka efter två gånger före du stödjer rosa bandet!
Jag vägrar att göra det! Inte så länge man sponsrar rosa bandet med exempelvis hudvårdsprodukter som innehåller cancerogena ämnen eller livsmedel som gynnar cancer eller innehåller cancerframkallande ämnen. Aldrig så länge man inte kan berätta för människor vad som orsakar den ökade cancern i vårt land och i världen! Varför är det så tyst om det?

I denna romantiska rosaböljande säljhysteri som pågår i butikerna och i reklamen under oktober innefattande rosa moln och rosa band, uppmanas vi i god tro att köpa sockerstinna produkter som choklad, godis och cancerframkallande produkter och livsmedel istället för att köra anticancerpropaganda och upplysa folk vad som egentligen ger oss cancer istället för att stödja cancerfonden med rosa sockerbullar från Bonjour.

Cancer är inte rosa! Och det är definitivt inte romantiskt!
Och hur sjutton kan ICA få tillåtelse att sätta det rosa bandet på ett paket vindruvor som inte är ekologiska undrar jag? Vindruvor som är galet giftiga och besprutade med diverse bekämpningsmedel! Det gör mig galet arg!
Cancer dödar! Cancer skadar! Och cancerfallen ökar enormt! Det är inte längre frågan om VEM som får cancer! Frågan är istället NÄR du får cancer!
Fan vet om det kanske till och med är så att vissa läkemedelsföretag VILL att vi ska ha cancer så de får sälja mer läkemedel. Eller att butiker säljer för endast ett syfte av sin egen vinning! Läs mer i artikeln: Rosa oktober-bluffen! Gått på den?

Eftersom att sjukdomen cancer nu härjar i min familj letar jag förstås alternativ plus att jag vet att socker är förödande för en cancersjuk kropp.

Läs mer i mitt tidigare inlägg:
– Cancerceller livnär sig på socker!

Jag vill hellre bidra till både friska och sjuka människor med att upplysa om vad som ger cancer och vad som förebygger cancer och vad man ska låta bli att utsätta kroppen för VID cancer istället för att skänka pengar till eller köpa livsmedel som skadar vår hälsa.  För var någonstans finns informationen inom läkarvård och forskning att vi ska undvika socker och processad mat? Finns det någon sådan information överhuvud taget när dietister på våra sjukhus rekommenderar söta krämer, saft och kakor till cancerpatienter?

Så jag kommer istället att köra en liten följetong i Grön oktoberanda och rata den rosa smörjan av lögner och rent bedrägeri!

Animaliska produkter ger cancer
Trots att det finns mycket goda vetenskapliga bevis att animaliska produkter ger en ökad cancerrisk är det ett fåtal som vet om det.
Och det känns oerhört tragiskt eftersom att man redan för hundra år sedan presenterade data där man påvisade sambandet mellan cancer och köttkonsumtion.
Det finns förutom bevis för att  socker göder cancer även tydliga mönster enligt vetenskapliga artiklar att konsumtion av animaliska produkter sammanfaller med en ökad risk för cancer.
Industriellt behandlade köttprodukter som bacon, korv och skinka är värst men även obehandlade animaliska produkter som rött kött, kyckling, ägg, mjölk och mejeriprodukter har observerats ge ökad risk för cancer. Däremot har man svagare vetenskapliga underlag för hur fisk och skaldjur påverkar men det har visat sig att många av de cancerframkallande ämnen som man finner i övriga animaliska produkter även finns i fisk och skaldjur. Och fisk innehåller dessutom mycket av miljögifter som PCB, dioxiner och kvicksilver. Så det kan vara en bra ide att helt utesluta även fisk och leva helt veganskt.

I raffinerade produkter som socker, vitt ris, vitt mjöl, vegetabiliska oljor och margarin har man tagit bort alla nyttiga ämnen som skulle kunnat bidra med näring och därmed också kunnat minska sjukdomsrisken istället för att öka innehållet av energi i form av skadliga snabba kolhydrater som är rent socker i kroppen!
Det man ska äta mer av är en väldigt varierande kost av oraffinerade, ekologiska och vegetabiliska produkter som gröna grönsaker, övriga grönsaker, bär, baljväxter, linser och nötter samt frön. Bra fetter från avokado, linfröolja, kokosolja och olivolja.
De grönsaker som är mest gynnsamma är grönkål, broccoli, spenat, vitkål, rödbetor och fänkål. Bland lökväxter är vitlök extra gynnsam, men även gul lök och röd lök har bra effekt mot cancer.

Läs även:
Man stödjer Cancerfonden med socker som göder cancer?
– Socker skapar inflammationer i kroppen

/Mia


2 comments on “Gör om rosa oktober till grön oktober!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]

Melonsallad med grillad halluomi på ett vitt fat

Melonsallad med halluomiburgare och avokadoröra

Blogginlägg

Nu är det ju riktigt varmt och skönt och grillen kanske åker fram till helgen, eller någon annan varm mysig dag. Sommaren står inför dörren och man hoppas ju på många dagar med värme och sol. Melon är  riktigt gott och läskande i värmen så därför bjuder jag idag på en melonsallad. Till det har […]

Läkemedlet antabus effektivt mot cancer

Blogginlägg

Min syster har obotlig cancer och jag letar och läser allt jag kommer över om olika behandlingsmetoder och framförallt alternativa då sjukvården inte längre kan hjälpa henne. Jag hittade dock en artikel i läkemedelsvärlden.se i min jakt, där man skriver att det har gjorts en studie på läkemedlet antabus som ju egentligen används för alkoholberoende. […]

Lakritsfuge på ett vitt underlag

Raw glutenfri lakritsfudge. Nyttigare påskgodis

Blogginlägg

Något gott i påsk vill man ju unna sig så här kommer ett recept på ljuvligt god rawfood lakritsfudge utan raffinerat socker och gluten. Jag toppade med citronpulver men det kan man absolut utesluta om man vill. Lakrits är så mycket mer än godis eller som smaksättare i efterrätter eller mat. Lakrits tillskrivs en lång […]

Chiapudding och smoothie i ett glas

Chiapudding med mangosmoothie

Blogginlägg

Visst börjar man ana våren i luften? Det härliga vårljuset, solens värmande strålar och vårlökarna som börjar leta sig upp i rabatterna. Jag har iallafall fått vårkänslor även om det fortfarande är kallt i luften. Det var länge sedan jag gjorde chiapudding och i morse stod jag och velade om jag skulle göra det eller […]

Sparris och nässelpaj med ägg på ett vitt underlag

Glutenfri sparrispaj med nässelost

Blogginlägg

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, men ibland hinns det inte  med. Och snö har vi fått i Stockholmstrakten också. Massor! Kan någon tala om för mig om staren kommit än? För enligt gammalt gotländskt folkligt tidsbegrepp ska man räkna sju”star-urar” (bakslag med kalla vindar och snö) från det att första staren kommer, […]