Riktig mat & hälsa

Veckomeny Vecka 13

Jag har inga problem med att det tar lite tid att göra middag, och ibland äter jag och min dotter middag klockan åtta på kvällen.
Men så är jag inte hemma förrän halv sju heller. Jag försöker förbereda det som går att förbereda på morgonen om jag hinner. De flesta recept är avsedda för två personer, är ni fler så dubbla bara mängden. Till torsdagens soppa kan du äta något gott bröd eller varför inte pannkaka! Fredagens fläskfile är naturligtvis svensk.
Klicka på länkarna så kommer du till recepten.

Ha det fint! Mia

Måndag: Quinoasallad med papaya och chilistekt-hallomi/

Quinosallad med avocado på en tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Tisdag: Moussaka/

Moussaka med morötter på en tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Onsdag: Laxburgare med mangoyoghurt/

laxburgare med sås och potatisklyftor på tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Torsdag: Morotssoppa med sting/

Morotssoppa toppad med frön i en djup tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Fredag: Fläskfile-råris och gremolatadressing/

Fläskfile med råris och persilja på en tallrik

Foto: Mia Hagenmalm


Matmeny vecka 12

Så då bjuder jag på en meny med mat för hela veckan igen.
Som vanligt blir det vegetarisk måndag med en supergod tomat och linssoppa som jag nästan kan lova att barnen älskar.
Tisdagens köttbullar har fått en morotssallad som tillbehör, men välj själv om du vill ha mer kolhydrater som potatis till också.Till fredag har jag föreslagit rawfood tacos, ett mycket nyttigare alternativ än sedvanlig taco. Våga prova säger jag bara! Denna taco var bland det godaste jag ätit faktiskt. Så otroligt fräscht, och inte alls svår att göra!
Ha det bäst!

Mia

Måndag: Tomat och linssoppa med gurkmeja

Tomat och linssoppa i en vit skål

Foto: Mia Hagenmalm

Tisdag: Kryddiga köttbullar med morotssallad

Kryddiga köttbullar på en bädd av morötter

Foto: Mia Hagenmalm

Onsdag: Grillad torsk med örter, ugnsrostade-grönsaker med saffransdressing

Grillad torsk med ugnsrostade grönsaker på en blå tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Torsdag: Glutenfri pizza

Glutenfri pizza med tomat och sallad

Foto: Mia Hagenmalm

Fredag: Rawfood tacos

Rawfood tacos, grönsaker och nörost i ett salladsblad

Foto: Mia Hagenmalm


Veckomeny maträtter V 9

Denna vecka har jag som vanligt vegetarisk måndag! 
Hamburgare! Här har jag gjort en nyttigare variant med hemmagjord dressing och ketchup samt ugnsgratinerade morötter och potatis. Självklart äter du köpt ketchup om du vill. Detta är inget måste, bara ett förslag.
Onsdagens soppa är riktigt nyttig! Själv äter jag inte bröd, men självklart gör DU det om du vill.
Kycklingen på torsdag serverar du med kokt potatis eftersom att det inte står något i receptet!
Jag kör på med så mycket som möjligt av råvaror som är ekologiska, även om jag inte alltid skrivit det i  recepten.
De flesta matrecept är för två personer, men plussa på efter hur många ni är.

Måndag: Varm potatissallad med halloumi och tomatsalsa/

Ljummen grönsakssallad med Halluomi

Foto: Mia Hagenmalm

Tisdag: Junfood, Hamburgare i en nyttigare variant/

Hemmagjord hamburgare med potatis och morötter

Foto: Mia Hagenmalm

Onsdag: Krämig soppa på nyttig jordärtskocka/

Jordärtskocksoppa i djup tallrik och ugnsgratinerad ost

Foto: Mia Hagenmalm

Torsdag: Het kyckling med citron och saffran/

Heta Citronkycklingben i ett lila fat

Foto: Mia Hagenmalm

Fredag:Lax med Lakrits och ljummen potatissallad/

Lax och ljummen potatissallad med grönt på ett svartrandigt fat

Foto: Mia Hagenmalm

Ha det gott!

Mia


Middagstips för hela veckan

Det är lätt att man bara kör på och tillagar en middag med makaroner och färdiga köttbullar på vardagar när man själv och barnen är trötta efter en hel dag på jobb, skola eller dagis.
En bra ide är att planera sina middagar och göra en inköpslista och handla efter den för hela veckan så slipper man stå där på eftermiddagen och upptäcka att något fattas och planerna går i stöpet.

Här ger jag lite tips på några enkla men goda middagar för hela veckan! Klicka på länkarna så kommer du till receptet. Några av recepten är för 2 portioner. Bara att dubbla ingredienserna om ni är fler.

Måndag: Vegetariskt
zucchinibiffar-med-dill-tsatsiki-/

Zucchinibiffar med dilltsatsiki på en randig tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Tisdag: Fisk
rödspätta på-purjoloksbädd/

Rödspätta med tomat i en form

Foto: Mia Hagenmalm

Onsdag:
Prinsessgryta med zucchinipasta/

Prinsessgryta med riven zucchini på en blå tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Torsdag:
Nyttig sparris- och ärtsoppa!/

Grön sparris och ärtsoppa toppad med ett ägg i en vit djup tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Fredag:
kyckling-med citrus och örtsmor i folie med melonsallad/

Kyckling med en melonsallad på ett vitt fat

Foto: Mia Hagenmalm