Annons

Mjölkfria bananpannkakor med havregryn

Vem älskar inte pannkakor? Dessa godingar innehåller fiberrika havregryn och mättande banan. Dessutom är de fria från laktos och mjölkprotein, då de lagas med hjälp av växtbaserad mjölk, från havre, mandel eller soja.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
29 november, 2023
Pannkakor toppade med frukt och bär

De här pannkakorna har jag gjort så många gånger att jag inte ens behöver ett recept längre. Mixa smeten i en blender eller med en stavmixer. Sedan är det bara att steka gyllene små plättar. Du kan även använda havremjöl istället för havregryn om du inte har en bra blender”, skriver vegoprofilen Mattias Kristiansson som skapat detta recept, som finns med i boken ”Kostens kraft”(Lava) av David Stenholtz.

4 portioner
3 ½ dl soja-, mandel- eller havremjölk
2 ½ dl havregryn eller ca 2 dl havremjöl
2 bananer
1 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk salt, eller mindre
 
Häll samtliga ingredienser i en blender och mixa till en slät smet. Du kan använda en stavmixer. Känns smeten för tjock är det bara att tillsätta mer mjölk.
Klicka ut små plättar i en stekpanna och stek dem gyllenbruna på båda sidor.
Servera gärna med färsk frukt.

(Foto: Martin Cederblad)

LÄS OCKSÅ: Bananplättar med raw lingonglass

Annons