Här är fyra härligt säsongsrätta recept, skapade av Kureras egen receptskapare, gastronomen Maya Dilek.
Glutenfri morotskaka
En klassisk morotskaka är populär på de flesta fikastunder, denna är glutenfri och utan vitt socker.
Mjuk kaka med äpplen och jordnötter
Saftig och god kaka där det sötsyrliga äpplet balanserar jordnötternas sälta och nötighet mycket bra.
Nyponsoppa med mandelbeskvier
Nyponsoppan kan serveras varm eller kall. Servera med en klick glass som en god efterrätt, eller varför inte med lite keso som ett mättande mellanmål?
Rödbetscupcakes med mascarponefrosting
En snyggt rödrosa cupcake med smak av rödbeta. Rödbetan har en unik lite jordig smak och en sötma som kommer fram väldigt tydligt när man ugnsbakar den, som i detta recept. Den fantastiska färgen är svårslagen och är väldigt snygg att använda i mat och bakverk.
Av Isabelle Hedander