Receptet ger 2-3 portionspizzor eller en stor. Denna pizzabotten är ganska unik. Den ser ut och smakar precis som en vanlig botten, men har hela 8,3 procent fiber! Det motsvarar mer fiber än du skulle ha fått om du hade använt 100 procent helmalt mjöl. Dessutom har den lågt GI och håller dig mätt längre.
Använder du proteinrik topping och mager/halvfet ost är detta vardagsmat du kan äta med gott samvete!
Ingredienser
300 gram (5 dl) vetemjöl
60 gram (1 dl) FiberFin
1 msk olivolja
2,5 dl vatten
½ paket torrjäst
½ tsk salt
Gör så här
Blanda det torra ingredienserna. Tillsätt ljummet vatten och olja.
Knåda degen i 4-5 minuter (det är viktigt att knåda rejält).
Täck degen med plast och låt den jäsa i cirka 30 minuter eller till dubbel storlek.
Kavla eller tryck ut degen.
Lägg på din favoritfyllning.
Lagar du italiensk pizza med tunn botten och lite topping (2-3 st) ska den bakas så varmt som möjligt i 5-10 minuter. Använd gärna en baksten.
Lagar du en mer amerikansk typ med mera topping och tjockare botten (1 stk), ska denna gräddas på 200 grader i cirka 20 minuter.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 192 kcal • protein: 5,9 • kolhydrater: 34,7 • fett: 3,4 • fiber: 8,2
Fakta
Receptet kommer från Sukrin. 100 procent naturligt och noll kalorier.
www.sukrin.se.