Känslan av trist höstdag? Och en frys full av rabarber? Du är inte ensam. Ta tillfället i akt och gör dina kollegor extra glada genom att förbereda något speciellt till jobbfikat i morgon. Här är en smaskig kaka på rabarber och kokos, helt fri från vitt mjöl och socker.
Ingredienser
75 gram smör
3 ägg
1 dl sukrin
2 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Cirka 5 dl rabarber i bitar
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och sukrin poröst.
Rör i smöret och kokosflingor.
Tillsätt kokosmjöl och bakpulver, vispa.
Häll i mjölken och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smörad form så att det blir cirka en centimeter tjockt lager.
Skär rabarber till lagom stora bitar och lägg i formen ovanpå smeten.
Strö sukrin ovanpå rabarberna.
Grädda cirka 25-30 minuter.
Fakta
Receptet är hämtat från boken ”Bakglädje till vardags och fest – Baka med LCHF utan socker och mjöl” av Annika Rogneby.
.