En smarrig, vegansk raw cheesecake som är en superbra energiboost, och passar både som ett lyxigare mellanmål, till festen eller till alla hjärtans dag-firandet.
Receptet kommer från
Annika Kvist och boken ”Healthy happy living”
Ingredienser
Lager 1
3, 5 dl mandlar
12 färska urkärnade dadlar
En nypa salt
Lager 2
6 dl cashewnötter
2 dl kokosolja
1,5 dl juice från citron
1 tsk vaniljpulver
1-2 dl vatten
1 dl agavesirap eller honung
Lager 3
3 dl hallon
1, 5 msk chiafrön
Gör så här
Lager 1
Mixa tills det är krämigt och tryck ut i botten av en springform.
Lager 2
Mixa allt, men addera enbart lite av vattnet åt gången tills du får en krämig konsistens.
Placera över ditt första lager.
Lägg in i frysen minst en timme.
Lager 3
Mixa och låt stå i tio minuter innan du häller över det på toppen av din kaka.
Förvara minst någon timme till i frysen innan servering.
Ta ut kakan tio minuter innan den ska ätas.
Toppa med kokosflingor, färska hallon och mynta.