Annons

Raw snickers

Raw/vegan snickersgodis! Kan göras i formen av en tårta eller som mindre bitar - i valfri form. En stor fördel med det här godiset är att man behöver så mycket eftersom de är mäktiga små munsbitar som både mättar och stillar sötsuget fort. Och så är det väldigt gott.

Redaktionen

29 december, 2016
Raw snickers
Dela inlägget

Raw/vegan snickersgodis! Kan göras i formen av en tårta eller som mindre bitar – i valfri form.
En stor fördel med det här godiset är att man behöver så mycket eftersom de är mäktiga små munsbitar som både mättar och stillar sötsuget fort.
Och så är det väldigt gott.

Ingredienser

Nötbotten
3 dl dadlar
1,5 dl paranötter
1,5 dl mandlar
1 nypa Himalayasalt

Läs också: Nötälskare lever längre

Jordnötskräm
2 dl torkade aprikoser
3 msk crunchy jordnörssmör
2 msk kokosolja (med eller utan smak/doft spelar ingen större roll)

Chokladfrosting
6 msk kakaopulver
2-3 dl kokosolja
1/2 dl lönnsirap (ej rå)
1 tsk vaniljpulver

Läs också: Choklad minskar risken för stroke och hjärt- och kärlsjukdomar

Annons

Gör så här

Börja med att mixa ingredienserna till nötbotten till önskad grovhet, den ska ”hålla ihop”. Platta ut nötmixen på ett smörpapper i en valfri form.
Mixa ihop alla ingredienser till jordnötskrämen. Smaka av och tillsätt det du vill ha mer av. Bred ut krämen på din nötbotten.
Mixa ihop alla ingredienser till chokladfrostingen tills den blir riktigt len och fin! Toppa kakan med krämen och ställ in den i kylen minst 15 minuter. Det stelnar fort, men låt smakerna sätta sig.
Toppa med kokos eller hampafrön. Stansa eller skär ut små bitar: kvadrater, hjärtan, bars eller vad du vill. Sedan in med bakverket i kylen eller frysen.
Servera alltid kallt!

Läs också: Oemotståndliga snickerspraliner

Raw snickerskaka

Av redaktionen

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons

Annons