Ingredienser
200 g mörk choklad
250 g kokosfett, gärna Cocosa Extra Virgin
2 ägg
2 dl Sukrin
3 msk starkt kaffe
100 g puffat ris
Gör så här
Smält choklad och kokosfett ihop på svag värme. Låt svalna.
Vispa ihop ägg och socker.
Brygg lite gott, starkt kaffe (gärna en kopp extra till dig själv också, passar fint med de färdiga risbollarna).
Rör i kaffe och chokladmassan.
Ha i puffat ris och blanda allt ihop försiktigt.
Gör bollarna med händerna och sätt dem på bakplåtspapper, eller använd muffinsformar av papper (som på bilden).
Förvara risbollarna i kylskåpet till servering.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 443 kcal • protein: 3,4 • kolhydrater: 20,2 • fett: 38,7 • fiber: 2,9
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.