Ingredienser
4 ägg (gärna ekologiska)
3 msk sukrin melis
3 dl vispgrädde
0,5 g (ett paket saffran)
Gör så här
Stöt saffranet med någon tesked sukrin, vispa ägg med sukrin melis så det blir fluffigt och rör ner saffran.
Vispa grädden hårt och blanda det ordentligt med äggblandningen.
Häll i en form och ställ i frysen minst 4-5timmar.
OBS! Vill du ha en sötare glass kan du öka mängden sukrin melis. (Jag gillar dock när det inte är så sött.) Eller så kan du välja att göra hallonsåsen lite sötare.
Hallonsås
cirka 250 g frysta hallon
någon matsked vatten
2-3 msk sukrin
Gör så här
Värm hallon tillsammans med vatten och sukrin i en kastrull.
Smaka av med mer sukrin om du vill ha mer sötma.
Jag mixade mina innan jag silade hallonen genom en fin sil.
Tryck och rör ur saften med en sked i en skål.
Servera med saffransglassen. Himmelskt gott!
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.