En vegansk tappning av en klassisk fisksoppa passar perfekt när höstkylan kryper sig på för den som heller vill ha fisk är det bara att byta ut tofun mot valfri vit firre.
Portioner: 6
Ingredienser
1 msk olja
1 gul lök
450 g potatis
1 liten fänkål (cirka 150g)
2 stora morötter
1 g saffran
390 g krossade tomater
7 dl vatten
1 umami- eller grönsaksbuljongtärning
2 paket naturell eller marinerad tofu (540 g)
1 stor knippe dill
saften från ½ citron
250 ml havregrädde
purjolök, en bit på ca 5 cm
salt och peppar efter smak
Gör så här
Finhacka lök och fräs i en stor kastrull med lite olja tills den mjuknat. Tillsätt grovtärnad morot, potatis och strimlad fänkål. Rör ner saffran. Tillsätt vatten, buljong och krossade tomater. Låt koka tills grönsakerna mjuknat. Tillsätt havregrädde och koka upp. Smaka av med kryddor och citronsaft. Tillsätt tärnad tofu, finhackad dill och fint strimlad purjolök på slutet.
Tips!
Servera gärna soppan tillsammans med bröd och en klick aioli.
Recept och foto: Maya Dilek
Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns mängder.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!