Bjud mamma på en förtrollande god kladdkaka på mors dag, eller vilken dag som helst! Denna kaka passar dessutom de flesta då den är fri från både gluten, laktos och tillsatt vitt socker.
Receptet kommer från boken ”Bella bakar” (Kavat förlag) av Carina Stahre, själv mamma samt grafisk formgivare och barnboksillustratör med stort hälsointresse och kunskap om matens betydelse för hälsan.
Boken är full av recept som inspirerar små som stora att baka lite hälsosammare, utan vitt mjöl, vitt socker och mjölk – men fortfarande sagolikt gott. Recepten är enkla att följa i fantasifulla steg-för-steg-bilder, så att även de minsta bagarna kan hänga med.
Ingredienser
2 ägg
3 msk virgin kokosolja
150 g mörk choklad
2 msk honung
1/2 krm salt
1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och smörj en 16 cm Ø springform med kokosolja.
Häll av vätskan från bönorna. Skölj dem i ett durkslag och låt dem rinna av. Mixa sedan bönorna till en jämn smet.
Vispa äggen och tillsätt sedan bönor, honung, salt, vaniljpulver och kokosolja. Om kokosoljan är hård får du värma den lite först.
Bryt chokladen i bitar, lägg i en skål och värm försiktigt i mikron. Den ska inte koka, bara smälta. Blanda sedan chokladen med resten av smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Låt kakan svalna och servera med dina favorittillbehör!
LÄS OCKSÅ: Sockerfria kärleksmums med superkrafter
Exklusivt erbjudande! Kureras läsare får 10% rabatt på ”Bella bakar”. Gå in på www.kavatforlag.se och ange koden kurera10 i kassan. Rabatten gäller t o m 10 juni 2021.
Av Carolina Eriksson