Annons

Sallad med tomat, vattenmelon och burrata

Sväng ihop en läskande mozzarellasallad som både smakar och gör gott! Med vattenmelon, mynta och tomater blir den här somriga rätten, signerad dietist Anna Ottosson, full av nyttigheter.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
26 juli, 2024
Mozarellasallad med tomater och vattenmelon

”Vill du göra salladen extra matig? Blanda ner lite krispiga surdegskrutonger – eller servera några brödskivor till för att skopa upp allt det goda med”, tipsar dietist Anna Ottosson som ligger bakom detta recept.

Ingredienser:

4 portioner

500 g vattenmelon, utan skal och kärnor

400 g tomater, gärna små i olika färger

1 röd chilifrukt

Annons

salt och svartpeppar

½ -1 citron, saft och zest

2 bollar burrata à 125 g (eller mozzarella)

1 kruka mynta

1 kruka basilika

Annons

olivolja

Gör så här:

Skär vattenmelonen i tärningar, cirka 2 x 2 centimeter.

Dela tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin.

Blanda allt och lägg upp på ett fat. Salta, peppra och häll över citronsaften.

Bryt burratan i bitar över och lägg på myntablad och basilikablad.

Ringla över lite olivolja och toppa med citronzest. Servera.

Foto: Helen Pé

Receptet kommer från boken ”Kraften i maten”, av Anna Ottosson.

LÄS OCKSÅ: Anna Ottosson: ”Min pappa dog i cancer när jag skrev boken”

Annons