”Vill du göra salladen extra matig? Blanda ner lite krispiga surdegskrutonger – eller servera några brödskivor till för att skopa upp allt det goda med”, tipsar dietist Anna Ottosson som ligger bakom detta recept.
Ingredienser:
4 portioner
500 g vattenmelon, utan skal och kärnor
400 g tomater, gärna små i olika färger
1 röd chilifrukt
salt och svartpeppar
½ -1 citron, saft och zest
2 bollar burrata à 125 g (eller mozzarella)
1 kruka mynta
1 kruka basilika
olivolja
Gör så här:
Skär vattenmelonen i tärningar, cirka 2 x 2 centimeter.
Dela tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda allt och lägg upp på ett fat. Salta, peppra och häll över citronsaften.
Bryt burratan i bitar över och lägg på myntablad och basilikablad.
Ringla över lite olivolja och toppa med citronzest. Servera.
Foto: Helen Pé
Receptet kommer från boken ”Kraften i maten”, av Anna Ottosson.
LÄS OCKSÅ: Anna Ottosson: ”Min pappa dog i cancer när jag skrev boken”