Annons
Annons

Ulrika Davidssons quinoasallad med mango och fetaost

Denna härliga rätt är både söt, salt och full av näring, energi och vitaminer. En lyxigt komponerad sallad, toppad med mynta, granatäpple och cashewnötter!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
7 september, 2023
Quinoasallad med cashew, fetaost och mango

Förgyll hösten med hälsosam och lättlagad vegetarisk mat! Receptet kommer från kostrådgivaren tillika Kureras expert, Ulrika Davidsson, och hennes nya bok ”21 day challenge – Go green” (The Book Affair).

I den får du följa med Ulrika på en hälsoresa där du lär dig att laga läcker och god vegetarisk mat under 21 dagar. Boken innehåller både kostscheman och recept som både stärker immunförsvaret, ger mer kraft och gör skillnad på vågen.

2 portioner
1 dl vit quinoa
½ lime, saften
1 tsk olivolja
2 msk hackad färsk mynta
2 msk finhackad rödlök
salt och svartpeppar
½ liten röd chili
½ färsk mango
1 dl granatäppelkärnor
100 g fetaost
3 msk saltade cashewnötter

Koka quinoan i lättsaltat vatten i 13 minuter. Skölj och lägg i en skål.
Blanda ner limesaft, olivolja, mynta, rödlök, salt och svartpeppar.
Kärna ur och finhacka chili och blanda ner.
Skala och skär mango i bitar. Blanda ner mango och granatäppelkärnor i quinoasalladen.
Skär fetaost i kuber. Toppa salladen med fetaost och cashewnötter.

(Foto: Fabian Björnstjerna)

Bokomslag "Go green"
Annons
Annons