Små söta praliner med en seg smakrik fyllning – utan raffinerat socker, mejeriprodukter, laktos och gluten. Baka och njut!
Portioner: 21
Ingredienser
Ischokladformar
7 st dadlar
1 krm vaniljpulver
1,5 krm salt
1 msk kokosolja
2 msk tahini, sesamfröpasta
1,25 msk lönnsirap
0,5 dl skalade, hackade sötmandlar
100 g mörk choklad
► Läs också: Baka nyttigare julgodis – 8 recept!
Gör så här
Mixa alla ingredienser utom mandlar och den mörka chokladen i en matberedare. Smeten ska mixas länge, i ca 10 min, så att den blir seg. Rör ner de hackade mandlarna för hand. Smält chokladen i vattenbad.
Klä formarna med choklad genom att droppa i lite choklad i formen och vrid formen så att hela insidan täcks. Häll tillbaka överflödig choklad. Ställ formarna i frysen någon minut så att chokladen stelnar. Fyll formarna med den sega karamellsmeten, lämna ca 2mm upp till kanten på formen. Täck smeten med ett lock av smält choklad. Ställ in pralinerna i frysen och låt stelna.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!