I ”Rosa Kokboken”, en bok som uppmärksammar cancer och säljs till förmån för forskning, bjuder den skandalomsusade programledare Sanna Bråding på en glutenfri pizza, hennes paradrätt.
Den är tydligen snabb och enkel att göra och resultatet blir ljuvligt, utlovar hon. Vi bara måste ju prova!
Hon äter i övrigt bara ekologiska livsmedel, inget kött, inget mejeri och inget gluten – av anledningar ni kommer att kunna läsa om i artikeln om henne som kommer på fredag.
Fakta
Receptet är hämtat från boken ”Rosa Kokboken”, av Anna Benson.
12
2 + 0,5 dl ljummet vatten
½ paket jäst
1 msk fiberhusk
0,5 dl ekologisk olivolja
1 tsk salt
1 tsk örtsalt
5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
Kronärtskockor (färska eller inlagda)
2 dl ekologisk tomatsås (passerade tomater)
1 kryddmått pizzakrydda
100 g färska ekologiska champinjoner
Ekologiska gröna oliver efter smak
Ekologisk mozzarella och riven ost (eller ett veganalternativ)
100 g färsk rucola