Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

sigrid bernson i föreställningen En dans på rosor

Foto: Robert Eklund

Sigrid Bernson lämnar Let’s Dance – satsar på musiken

Fakta

Namn: Sigrid Bernson.
Ålder: 26 år.
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, pappa , syster och pojkvän.
Sysselsättning: Artist.
Aktuell med: Föreställningen En dans på rosor på Metropol Palais i Stockholm.
Två saker du inte visste om Sigrid: Hon har jobbat som seglingsinstruktör i mer än tio år.
Matlagning är inte hennes starkaste sida - och av den anledningen fick hon en matlagningskurs av sin kille i julklapp.
Dold talang: Hon kan lösa Rubix kub på mindre än tre minuter.
Sigrids förebilder: Amanda Seyfried, Sheryl Crow och Laleh.
Synlig på sociala medier: Instagram: sigridbernson. Twitter: sigridbernson. Facebook: Sigrid Bernson.

Kureras bloggare, tillika proffsdansaren, Sigrid Bernson vänder blad och väljer bort dansprogrammet Let's Dance ur sitt liv. Åtminstone den här säsongen. Anledningen?
- Jag är ung och man lever bara en gång. Jag vill prova mina vingar medan jag kan. Men jag stänger inga dörrar, säger hon till Kurera.

Hon har vunnit programmet två av de fyra år hon varit med. Hon älskar både dansen och programmet men har under hela våren befunnit sig i valet och kvalet. Till sist bestämde hon sig - och tog ett beslut som många av hennes fans nog kommer tycka är tråkigt.
– Jag kommer inte delta i kommande säsong av Let's Dance eftersom det krockar med annat.

Sigrid Bernson lets dance kollage
Hur har tankarna gått?

 Det var ett svårt beslut. Let's Dance är ett fantastiskt program att vara med i och jag har haft såååå kul. Men jag har redan vunnit två gånger och nu vill jag sätta tänderna i nya utmaningar och förverkliga fler drömmar. Jag är ung och man lever bara en gång. Jag vill prova mina vingar medan jag kan. Dans är en stor del av mig men jag har även en skådespelarutbildning i bagaget samt mitt stora intresse för musik. Nu vill jag visa en bredare sida av vem jag är för svenska folket.

Vem tar din plats i programmet?
– 
Den nya tjejen i år heter Maria Zimmerman och dansar med MMA-fightern Simon Sköld. Men jag har inte stängt några dörrar med Let's Dance i framtiden utan vi har fortfarande en god kontakt.

 

I år firar programmet tio år. Finns det en chans att vi får se dig i jubileumsprogrammet? 
– Det kan jag inte svara på för tillfället men det är inte omöjligt att jag dyker upp igen. 🙂

Sigrid Bernson på cykelVad ska du göra istället?
– Jag kör vidare med föreställningen "En dans på rosor" som går hela våren på Metropol Palais samtidigt som jag vill ägna mer tid åt musiken. Min främsta prio är att skriva musik tillsammans med mina producenter.  Jag kommer bland annat att resa till Los Angeles under våren för att skriva.

Berätta mer om din musik
– Just nu skriver jag mest på engelska men jag har flera låtar som är klara som är på svenska. För mig är låten och texten viktigare än språket. Jag vill skriva musik som förmedlar ett bra budskap och som berör.

Av Isabelle Hedander


Fakta

Namn: Sigrid Bernson.
Ålder: 26 år.
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, pappa , syster och pojkvän.
Sysselsättning: Artist.
Aktuell med: Föreställningen En dans på rosor på Metropol Palais i Stockholm.
Två saker du inte visste om Sigrid: Hon har jobbat som seglingsinstruktör i mer än tio år.
Matlagning är inte hennes starkaste sida - och av den anledningen fick hon en matlagningskurs av sin kille i julklapp.
Dold talang: Hon kan lösa Rubix kub på mindre än tre minuter.
Sigrids förebilder: Amanda Seyfried, Sheryl Crow och Laleh.
Synlig på sociala medier: Instagram: sigridbernson. Twitter: sigridbernson. Facebook: Sigrid Bernson.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

 

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Övrigt

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

färgrika grönsaker

Näringsämnen som kan bidra till mindre symtom vid covid-19

Forskning

Kardiologen och överläkaren Urban Alehagen har tillsammans med norska och ryska forskare gjort en studie där de skriver att brist på specifika näringsämnen kan förvärra symtomen för de som fått covid-19. Genom att säkerställa en god näringsstatus, framförallt bland äldre, kan detta ha en immunstärkande effekt.

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?

 

Kakan kärleksmums mot svart botten

Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Recept

På ytan må den se ut som en vanlig kärleksmums (och vem älskar inte det?) – men med kvarg och zucchini bland ingredienserna bidrar den med helt andra saker än en traditionell kaka. Exempelvis stabiliserar den blodsockret. Kanske precis det vi behöver efter jul- och nyårshelgernas alla förlustelser.

 

Kvinna på en yogamatta i en träningssal som mediterar

Nya trenden: Holistisk träning

TRÄNING

Lyfta skrot och löpturer i all ära – men allt fler väljer nu att ta kontroll över sin hälsa genom att ta ett helhetsgrepp på sin livsstil. – Vi behöver även träna vårt inre för att få bra resultat på vårt yttre, säger pt:n och hälsorådgivaren Hannah Berglund.

Linda la om kosten: “Nu är min typ 1 diabetes under kontroll”

Hälsa

När Linda Wade, 28 år, var gravid med sin dotter våren 2019 fick hon diagnosen typ-1 diabetes. Hon följde kostråden hon fick av dietisten. Men det var svårt att injicera rätt dos insulin till de kostråden. Linda Wade startade istället sitt eget hälsoprojekt och när hon började äta antiinflammatorisk kost och motionera lagom kunde hon minska insulinmängden och nu tar hon inte längre insulin.

 

kosmetika och sminkprodukter mot rosa bakgrund med ett överstruket rött kryss

Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Hud

Tre av fyra skönhetsprodukter innehåller ämnen som är misstänkt hormonstörande, allergiframkallande eller skadliga för miljön, visar en ny undersökning. – Folk är tyvärr inte medvetna om vad produkterna som de använder dagligen faktiskt innehåller, säger Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg.