Sigrid Bernson lutad mot en vägg

Sigrid Bernson satsar på välgörenhetsprojekt i julens tecken

Fakta

Namn: Sigrid Bernson.
Ålder: 25 år.
Bor: Stockholm men är från början en göteborgare som förälskat mig i Stockholm och stadens liv.
Familj: Mamma, pappa, syster och pojkvän.
Sysselsättning: Dansare, artist, skådespelerska.
Aktuell med: Släpper jullåten "Låt Det Vara Jul" i samarbete med Stockholms Stadsmissioner samt med dansshowen "En dans på rosor" på Metropol Palais.

Kureras bloggare Sigrid Bernson har inlett ett samarbete med Sveriges Stadsmissioner. För att samla in pengar till dem har hon spelat in en jullåt och valt att skänka alla intäkter till hjälporganisationen. 

Sigrid Bernson, känd från bland annat Let´s Dance och föreställningen "En dans på rosor", har släppt jullåten ”Låt det vara jul”, i samarbete med Sveriges Stadsmissioner. Det är ett välgörenhetsprojekt hon själv har startat.

 

"Se inte ner på någon om du inte hjälper dom upp"
– Det här är en jättestor dröm för mig, både att nå ut med min musik till fler och att kunna bidra till en bättre vardag för dem som har det svårt. Dem har jag önskat kunna göra mer för länge.
Låten är på svenska och handlar om att stanna upp från all julstress och vardagsstress och ta vara på det som är viktigt - varandra, berättar hon.
– Låten handlar även om att värna om det budskap julen handlar om - kärlek - och om att dela med sig av detta till fler.  Se inte ner på någon om du inte hjälper dom upp.
Sigrid Bernsons julsingel

Vill hjälpa människor i hemlöshet och utsatthet
Hon skrev låten för två år sen och är glad att se att den nu kan göra nytta.
Låten finns att lyssna på på Spotify och iTunes. På iTunes kostar den nio kronor.
– Pengarna går oavkortat till Sveriges Stadsmissioners arbete för människor i hemlöshet och utsatthet, berättar Sigrid Bernson som också bloggar på Kurera.se.

Viktigt budskap
Låten handlar om att stanna upp från all julstress och istället ta vara på tiden vi har med varandra, berättar hon. Att inte hasta förbi det som är viktigt utan att hinna njuta, och sprida glädje och kärlek.
– Jag ville göra en låt som både barn och vuxna kunde ta till sig. Vi lever i en stressad vardag och det är viktigt att stanna upp, uppskatta nuet och tiden vi har med varandra. Min dröm är att höra barn i skolor sjunga min visa och tänka tankar om kärlek och livet.
– Jag hoppas verkligen att folk gillar den och lyssnar på låtens budskap. Det är viktigt, säger hon passionerat.

Gillar visor och melodier
Text och musik är skriven av henne själv.
Få känner till att Sigrid Bernson utöver dansen brinner så mycket för musiken. Hon har skrivit musik sedan hon var barn.
– Mest visor och melodier men även dikter. När jag fyllde 13 år fick jag min första gitarr av pappa och då lärde jag mig att spela på egen hand.

 

Skrivandet är en terapi
Att skriva musik och melodier har varit som en sorts dagbok för henne, berättar hon.
– Jag skriver om sådant jag känner och det som händer runt omkring i mig och i världen. Ganska ofta kommer jag på nya melodier mitt på dagen, det kan vara när jag diskar, promenerar, åker tunnelbana eller egentligen vart som helst . Min mobil är full av röstinspelningar på melodier, texter och idéer på låtar.

Skrev ledmotivet till "Move your feet"
Det här är den andra låten Sigrid Bernson släpper som artist.
– I våras släppte jag en poplåt som heter "Feel alive" . Den skrev jag som ledmotivet till danskompaniet "Move your feet" som jag är med i. Tillsammans sätter vi upp föreställningen "En dans på rosor" som nu kommer förlängas till våren.
Nästa vår planeras ytterligare material släppas. Men än så länge är Sigrid hemlighetsfull.
– Jag skriver pop och visor, både på svenska och engelska. Varje låt har en egen stil, jag tror inte man behöver nischa sig för mycket utan mer släppa låtar som man tycker är bra och kan stå för. Jag föredrar låtar med ett bra budskap och en genomtänkt text.

Av Isabelle G Hedander


Fakta

Namn: Sigrid Bernson.
Ålder: 25 år.
Bor: Stockholm men är från början en göteborgare som förälskat mig i Stockholm och stadens liv.
Familj: Mamma, pappa, syster och pojkvän.
Sysselsättning: Dansare, artist, skådespelerska.
Aktuell med: Släpper jullåten "Låt Det Vara Jul" i samarbete med Stockholms Stadsmissioner samt med dansshowen "En dans på rosor" på Metropol Palais.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Kvinna och över 50? Så bör du träna och äta för att långsiktigt må bra

Fakta

Det händer något när kvinnor passerar 50. Det handlar inte bara om att kroppen förändras av klimakteriet, kvinnor tappar även i muskelmassa, och mellan 50 och 65 är det extra viktigt hur livsstilen ser ut. En avhandling gjord av forskaren Peter Edholm visar att det är viktigt att träna styrketräning i kombination med en hälsosam kost rik på omega-3 fettsyror för att bibehålla god hälsa längre fram i livet.

kvinna med sömnproblem

Håll dig frisk med mer sömn

Hälsa

Vrider och vänder du dig i sängen? Svårt att komma till ro? Du är inte ensam, var tredje svensk har sömnproblem visar en ny undersökning. Men du har mycket att vinna på att ta tag i sömnproblemen – vi visar hur.

D-vitaminbrist kan ge svårare symtom för de som drabbas av covid-19

Hälsa

En metaanalys av placebokontrollerade studier visar att vitamin D skyddar mot luftvägsinfektioner. Därför bör man sträva efter att höja D-vitaminstatusen hos de som befinner sig i en riskgrupp för att få covid-19. Framför allt om de inte får i sig tillräckligt med D-vitamin via kosten eller genom solljuset. Det skriver läkarna Mats B Humle, Henrik Pelling och Susanne Bejerot i ett debattinlägg i Läkartidningen.

 

”Hudvård börjar på tallriken”

Hud

Hudvård börjar på tallriken. Det menar Maria Ahlgren, skönhetsjournalist och författare till Beautyfood-böckerna, som påstår att många av de funktioner som eftersöks i hudvård finns i helt vanlig mat.

Därför får vissa mer hål i tänderna

Hälsa

En ny avhandling vid Umeå universitet presenterade anledningen till att vissa av oss får mer hål i tänderna. En viss genvariant gör att du inte lika lätt känner smaken av socker – och vill äta mer – i kombination med en rad av olika bakterier som ger karies.

Håll tätt med app i telefonen

Forskning

Appen Tät är utvecklad vid Umeå universitet och hjälper kvinnor med urinläckage att hålla tätt. Under tio månader laddade 10 456 gravida och nyförlösta kvinnor ner appen och svarade på en kort enkät. 123 kvinnor ingick i en studie. Efter tre månader minskade besvären med inkontinens och urinläckage och kvinnorna fick en betydligt bättre livskvalitet.

 

E-handelsprodukter innehåller förbjudna ämnen

Eko/miljö

Nätshoppingen har ökat när social distansering blivit norm. Men tänker du på varifrån produkterna du köper på nätet kommer och vad de innehåller? Enligt Kemikalieinspektionen innehåller nästan åtta av tio produkter från företag utanför EU farliga och förbjudna ämnen, som bly och bor.

Kan gurkmeja ha effekt på virus?

Hälsa

Det finns över 7 000 vetenskapliga studier på den aktiva substansen curcumin som finns i gurkmeja. De hälsobringande effekterna kopplas till de inflammationshämmande egenskaperna. Det nya coronaviruset orsaker en betydande ökning av det inflammatoriska svaret i kroppen och därför väcks tankar om att curcumin kan vara ett komplement i behandlingen för att tillfriskna.

Så kan du skapa nya träningsrutiner

Hälsa

Veckor av hemmaarbete har blivit till månader. När din vardag är i förändring är det lätt att den fysiska aktiviteten kommer i andra hand. Se till att komma ut i friska luften och ansträng dig så mycket att du svettas. Det är inte bara positivt för hjärta, leder och muskler. Din mentala hälsa mår bra av aktivitet, speciellt nu när livet är så annorlunda på grund av coronarestriktioner.

 

 

Anna Ottossons immunstärkande drycker

Recept

Hon är en av Sveriges ledande dietister som bland annat driver programmet "Foodpower Cancerrehab". Här bjuder Anna Ottosson på två fräscha drycker som är fulla av näringsämnen, vitaminer och bioaktiva skyddande ämnen för din hälsa.

Pandemin gör att viktiga klimatinvesteringar skjuts upp

Eko/miljö

Många röster höjs för att våra samhällen inte kan gå tillbaka till ”det normala” efter att coronakrisen har lagt sig.  Detta eftersom senare års pandemier är en direkt konsekvens av människans aktivitet på jorden. Men samtidigt visar en svensk undersökning att viktiga klimatinvesteringar riskerar att skjutas på framtiden.

 

Hur ska vi äta egentligen?

Hälsa

Visst kan väl kostråd kännas både svårt och förvirrande ibland. Hur ska man egentligen äta för att må bra? Emily Sonestedt är forskare och docent i nutritionsepidemiologi och hon tittar på stora grupper människor och följer deras kostvanor för att se hur deras hälsa blir på sikt. Om du väljer näringsrik mat, äter bär, grönsaker och fullkorn varje dag plus tillsätter fet fisk några gånger i veckan – då har du en bra bas.

Katter kan smittas av coronavirus – men även bilda antikroppar

Hälsa

Det har visat sig att katter kan bli smittade av det nya coronaviruset. De kan smittas av andra katter och av sina ägare. Katter kan sedan sprida viruset mellan varandra, men inte till människor.  I Hong Kong har ett antal katter som smittats med SARS-CoV-2 burit på antikroppar mot coronaviruset. Symtomen liknar de människor får med hosta, andningssvårigheter och lunginflammation.