test - inpackningar

Skönhetspanelen testar: hårinpackningar

Med en vårdande hårinpackning kan du få liv i glanslöst och frissigt hår.
Kureras skönhetspanel har testat några hårmasker med alltifrån ricinolja till sheasmör.

En hårinpackning, till skillnad från ett balsam, går ner lite mer på djupet och kan ge en riktig energikick till trist och livlöst hår.
Men se till att välja en inpackning som passar för just din hårtyp och applicera gärna inpackningen efter schamponeringen – men innan du använder balsam för bästa effekt.
Kureras skönhetspanel har testat några hårmasker och valt ut en favorit.

LÄS OCKSÅ: Kureras skönhetspanel testar: Schampo

Organic Shop: Hair Mask Avocado & Honey 250 ml 49 krOrganic shop hårmask
En grön inpackning med mild men också lite syntetisk doft, i en enkel och praktisk burk, som gör det lätt att komma åt och få ut allt innehåll. Konsistensen är härligt krämig och det bildas nästan ett skum när man applicerar den i håret.
”Budgetlyx i en enkel förpackning”, tycker en ur panelen då den gör sitt jobb som ett lite mer djupverkande balsam, men inte mer. Panelen gillar inte att det är tillsatt parfym i.

 

Passar bra för tonåringarna som vill ha ett spa-party, för den är tillräckligt bra för att kännas lite lyxig utan att kosta skjortan.
Känslan efteråt är mjuk och håret känns lite tjockare.

Dr.organic: Moroccan Argan Oil Restorative Treatment Conditioner Dr Organic200 ml. 126 kr
Väldigt praktisk burk med snäpplock som är lätt att återförsluta i duschen. Men onödigt att burken är klädd i en förpackning som slängs bort och när man öppnar burken är det dessutom en plastfilm som man måste slänga bort, för att komma åt innehållet. Bra ingredienslista och doftar fräscht av mint, en ur panelen är dock ”osäker på om jag vill att håret ska lukta tuggummi”. En annan ur panelen tycker att doften av mint försvinner efteråt – och mest är en känsla medan man står i duschen.

Masken har en tunn konsistens, med vatten som främsta ingrediens och samtliga ur panelen får ta väldigt mycket av produkten för att den ska få effekt, det är därför ingen dryg produkt. En ur panelen tycker att håret blir mer glansigt och att det känns som om arganoljan jobbar på djupet men ”hade önskat mer”.

LÄS OCKSÅ: 10 knep personer med lockigt hår bör känna till

Hårkontroll: deep intense hydrating mask 150 ml, 229 kr
HakontrollEn gråsvart tub med diskret och maskulin design. Förpackningen är en bra storlek och har snäpplock som är lätt att återförsluta. En vit krämig inpackning, som en blandning av ett balsam och en mousse ungefär, med mild och behaglig, androgyn doft som inte luktar för starkt. Innehåller bland annat välgörande ricin- och arganolja och passar tjockt och torrt hår som behöver extra vård. Man behöver ta ganska mycket av produkten för att få effekt.
Någon tycker att håret blir mjukt och lätt att reda ut, men inte mindre frissigt. En ur panelen gillar att den är snabbverkande.
En annan ur panelen tycker att den överträffar alla förväntningar. ”Framför allt är inpackningen väldigt lätt att fördela i håret och lämnar håret återfuktat utan att vara sådär löjligt lent och följsamt som det kan bli av inpackningar. Detta blev verkligen en ny favorit!”

LÄS OCKSÅ: 3 naturliga tips mot mjäll

Hjärtlig: hårinpackning, 250 ml, 199 krHjartlig inpackning
Krämig mask med en lätt, trevlig godis-doft. Förpackningen är smidig och lätt att dosera ur, men lite för stor för att kunna ta med sig på resan.
Extra plus för att detta är en helt svensk och 100 procent biologiskt nedbrytbar produkt, och i princip fri från allt det där man vill undvika, som parabener, silikoner, nanopartiklar, mikroplatser och hormonstörande ämnen. Panelen gillar dock inte att det är tillsatt parfym i. Inpackningen känns mild och håller vad den lovar om att ge fukt och mjukgöra.

 

En ur panelen blir positivt överraskad av den krämiga konsistensen som gör inpackningen lätt att applicera i håret. ”Jag som har fint hår med många tunna hårstrån tyckte att håret kändes både tjockare och mjukare och att effekten höll i sig länge. Har hittills inte använt hårinpackningar men känner mig omvänd efter den här erfarenheten”.
En annan ur panelen trodde inte att den här känslan av mjukt hår var möjlig utan silikoner. ”Håret blir glansigt och känns helt fräscht utan att vara tungt”.

LÄS OCKSÅ: Ekofrisörens bästa hårtips

Bruhns inpackningBruns Hårmask, 350 ml, 349 kr
Handgjord salongshårvård från Skåne, som enligt tillverkaren kan användas som vanligt eller som nattmask och/eller varje gång du tvättar håret som en kur för att reparera skadat hår. En härlig doft av citrus och bergamott med kryddiga undertoner ger känslan av ren lyx på burk, vilket också syns på priset som delvis förklaras av den generösa förpackningen. Den stilrena burken med aluminiumlock är återvinningsbar och innehåller 3,5 deciliter och räcker därför länge.

Innehåller välgörande oljor som jojoba, kokosolja som hjälper till att återfukta och sheasmör som motverkar friss och lagar slitna toppar. Det utmärkande är de naturliga och rena ingredienserna. Inpackningen fungerar inte så utredande under själva appliceringen men efteråt blir håret slätt, blankt och känns mycket återfuktat. ”Mitt hår var inte alls frissigt efteråt och det kändes mjukt och skönt”, tyckte en ur panelen. Att den inte kräver så lång tid för att göra sitt jobb är helt klart ett plus.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Är det riskfritt att använda deodorant med aluminiumklorid?

Hud

Aluminiumklorid skyddar dig från att svettas under armarna – men det är inte helt riskfritt. Förutom att det kan orsaka klåda, eksem och andra hudirritationer misstänks aluminiumklorid kunna öka risken för sjukdomar som bröstcancer och Alzheimer. Ett miljövänligt alternativ är ett klokare val.

Saffran hjälper Cristbeth att sova

Naturlig hälsa

Chrisbeth Gradell kunde sova fyra timmar per natt – som mest. Nu har hon för första gången på över 30 år sovit en hel natt. Hon har dessutom blivit piggare och gladare på dagarna. Knepet bygger på traditionell persisk medicin – och stavas saffran. – Nu känner jag igen mitt positiva jag igen, säger hon.

8 av 10 har magnesiumbrist – här är maten som innehåller magnesium

Fakta

Magnesium är ett vanligt och viktigt mineral som nästan 80 procent av svenskarna har brist på. Anledningen till att så många har för lite magnesium i kroppen beror på att mineralet förbrukas snabbare när vi stressar men också att dagens mat inte är tillräckligt magnesiumrik. Vill du öka på ditt magnesiumintag ät kakao, bönor, havregryn eller nötter.

 

Ny rapport: Allt vanligare med olika matvanor i hushållen

Kost

Våra matvanor förändras snabbt. I ett och samma hushåll händer det allt oftare att vi har olika önskemål när det kommer till maten och många väljer att laga flera olika rätter till middag. Även när det kommer till måltidsdryck varierar det stort, den vanliga mjölken får ge allt mer plats åt växtbaserade och laktosfria alternativ, det visar ny statistik från Magrapporten 2019.

 

Ny forskning: Så ska ungdomar sova längre och bättre

Forskning

Tonåringar behöver sova mellan nio och tio timmar per natt. Det gör dom flesta inte. Efter den så kallade Trestadsstudien som visade att ungdomarna kom till skolan och hade sovit för lite skapade forskare vid Örebro universitet ett sömnprogram som fått flera ungdomar att sova bättre. Det blev ett lyckosamt projekt som fler skolor vill ta efter.

Birgitta förändrade livsstil och blev fri smärta och värk

Hälsa

I dag mår kocken och kokboksförfattaren Birgitta Höglund riktigt bra. Men livet har inte alltid var så här bra. För 15 år sedan var Birgitta överviktig och sjukskriven för smärta i ryggen. När ingen hjälp fanns inom räckhåll bestämde hon sig för att söka svaren själv. En kombination av kost och träning har förändrat hennes liv och sedan skadan i ryggen uppstod för snart 20 år sedan. Hennes mat- och livsstilsblogg där Birgitta pratar hälsa och mat har blivit riktigt populär med mer än 1 500 besökare om dagen.

Färsk studie visar att vi skäms för våra klädinköp

Eko/miljö

Många av oss vill ställa om till ett mer hållbart sätt att leva och konsumera även när det kommer till mode – men det är inte alltid vi lyckas leva upp till våra förväntningar. Det kan göra att vi känner misslyckande och skam. För att kunna ställa om hjälper det om vi bättre förstår våra känslor kring kläder menar forskare vid Göteborgs universitet.

En kvart om dagen – det räcker för att sänka stressen

Allmänt

Psykisk ohälsa, som ofta är stressrelaterad, har ökat de senaste decennierna och det fortsätter att öka så snabbt att det nu ses som det största hotet mot våran hälsa. Statistiken är nedslående och visst, en del livssituationer är svåra att påverka, men det går att sänka stressen. Lär dig att varva ner och att ge dig tid för återhämtning, då klarar du stress bättre. En kvart om dagen, det räcker.

 

Studie: Samband mellan hudbesvär och psykisk ohälsa

Mental hälsa

Varför kliar vi oss? Det kan bero på många saker, något som hittills varit ganska okänt är att det finns en koppling mellan klåda och psykisk ohälsa. Även om kopplingen mellan besvär som eksem och psoriasis och psykisk ohälsa har undersökts tidigare, menar forskare att vi bara precis börjat förstå omfattningen av sambandet.

 

Ätstörningar kan ha en genetisk orsak

Forskning

En procent av flickor mellan 13 och 30 år lider av anorexi, men mörkertalet tros vara stort. Bara tio procent av alla som drabbas av en ätstörning får diagnos och behandling. Fokus har legat på den psykologiska biten, men nu visar forskning att det finns en tydlig genetisk koppling.

Ny studie på atopiskt eksem kan ge effektivare behandling

Forskning

Personer med atopiskt eksem har en inflammerad hud som kliar och är torr. En svensk-finsk studie visar att atopiker har många fler Staphylococcus aureus-bakterier på huden jämfört med friska personer. Dessa bakterier tränger bort de goda, hälsobefrämjande bakterier. Upptäckten kan bereda väg för nya behandlingsmetoder.

Emma Kronborg: “Vill du köpa eller äga?”

Krönikan

Genom att se på det vi redan äger med nya ögon kan vi minska lusten att köpa nytt. "Uppskatta det du har, allt som du betraktar med kärlek blir vackert." skriver Emma Kronborg i denna krönika. Det handlar inte om att sluta konsumera utan att nöja oss med att köpa det vi behöver och istället lära oss älska och vårda det vi redan har,

Jan G Bruhn: “Läkare borde lära sig mer om örternas helande kraft”

Kureras experter

När apotekaren Jan G Bruhn första gången föreläste om naturmediciner på Karolinska Institutet blev han utbuad. 30 år senare, vid en föreläsning för blivande läkare, kunde studenterna inte sluta ställa frågor. Trots att mycket har hänt under de senaste decennierna är örtmediciner långt ifrån accepterade av etablissemanget. I dag är Jan G Bruhn pensionerad och nu vi har nöjet att hälsa Jan välkommen som ny expert på Kurera.

 

”Framtidens näringstillskott är rena och veganska”

Hälsa

Stephen Terrass är grundare av företaget Terranova, ett av få storskaliga företag som tillverkar tillskott helt fria från tillsatser och som också är helt veganska. Det är en trend som är här för att stanna, tror Stephen Terrass. I ett samtal med Kurera berättar han om Terranovas unika koncept Magnifood och om hälsotrenderna som är att vänta.

KBT på nätet hjälper deprimerade hjärtpatienter

Mental hälsa

Det hör inte till ovanligheterna att hjärtpatienter drabbas av depression. Nu har forskare vid Linköpings universitet utvecklat en behandling mot depression som riktar sig till hjärtsjuka. Resultaten visar att hjärtsjuka som genomgick internetterapi för sin depression blev mindre nedstämda och fick bättre livskvalitet.