test - inpackningar

Skönhetspanelen testar: hårinpackningar

Med en vårdande hårinpackning kan du få liv i glanslöst och frissigt hår.
Kureras skönhetspanel har testat några hårmasker med alltifrån ricinolja till sheasmör.

En hårinpackning, till skillnad från ett balsam, går ner lite mer på djupet och kan ge en riktig energikick till trist och livlöst hår.
Men se till att välja en inpackning som passar för just din hårtyp och applicera gärna inpackningen efter schamponeringen – men innan du använder balsam för bästa effekt.
Kureras skönhetspanel har testat några hårmasker och valt ut en favorit.

LÄS OCKSÅ: Kureras skönhetspanel testar: Schampo

Organic Shop: Hair Mask Avocado & Honey 250 ml 49 krOrganic shop hårmask
En grön inpackning med mild men också lite syntetisk doft, i en enkel och praktisk burk, som gör det lätt att komma åt och få ut allt innehåll. Konsistensen är härligt krämig och det bildas nästan ett skum när man applicerar den i håret.
”Budgetlyx i en enkel förpackning”, tycker en ur panelen då den gör sitt jobb som ett lite mer djupverkande balsam, men inte mer. Panelen gillar inte att det är tillsatt parfym i.

 

Passar bra för tonåringarna som vill ha ett spa-party, för den är tillräckligt bra för att kännas lite lyxig utan att kosta skjortan.
Känslan efteråt är mjuk och håret känns lite tjockare.

Dr.organic: Moroccan Argan Oil Restorative Treatment Conditioner Dr Organic200 ml. 126 kr
Väldigt praktisk burk med snäpplock som är lätt att återförsluta i duschen. Men onödigt att burken är klädd i en förpackning som slängs bort och när man öppnar burken är det dessutom en plastfilm som man måste slänga bort, för att komma åt innehållet. Bra ingredienslista och doftar fräscht av mint, en ur panelen är dock ”osäker på om jag vill att håret ska lukta tuggummi”. En annan ur panelen tycker att doften av mint försvinner efteråt – och mest är en känsla medan man står i duschen.

Masken har en tunn konsistens, med vatten som främsta ingrediens och samtliga ur panelen får ta väldigt mycket av produkten för att den ska få effekt, det är därför ingen dryg produkt. En ur panelen tycker att håret blir mer glansigt och att det känns som om arganoljan jobbar på djupet men ”hade önskat mer”.

LÄS OCKSÅ: 10 knep personer med lockigt hår bör känna till

Hårkontroll: deep intense hydrating mask 150 ml, 229 kr
HakontrollEn gråsvart tub med diskret och maskulin design. Förpackningen är en bra storlek och har snäpplock som är lätt att återförsluta. En vit krämig inpackning, som en blandning av ett balsam och en mousse ungefär, med mild och behaglig, androgyn doft som inte luktar för starkt. Innehåller bland annat välgörande ricin- och arganolja och passar tjockt och torrt hår som behöver extra vård. Man behöver ta ganska mycket av produkten för att få effekt.
Någon tycker att håret blir mjukt och lätt att reda ut, men inte mindre frissigt. En ur panelen gillar att den är snabbverkande.
En annan ur panelen tycker att den överträffar alla förväntningar. ”Framför allt är inpackningen väldigt lätt att fördela i håret och lämnar håret återfuktat utan att vara sådär löjligt lent och följsamt som det kan bli av inpackningar. Detta blev verkligen en ny favorit!”

LÄS OCKSÅ: 3 naturliga tips mot mjäll

Hjärtlig: hårinpackning, 250 ml, 199 krHjartlig inpackning
Krämig mask med en lätt, trevlig godis-doft. Förpackningen är smidig och lätt att dosera ur, men lite för stor för att kunna ta med sig på resan.
Extra plus för att detta är en helt svensk och 100 procent biologiskt nedbrytbar produkt, och i princip fri från allt det där man vill undvika, som parabener, silikoner, nanopartiklar, mikroplatser och hormonstörande ämnen. Panelen gillar dock inte att det är tillsatt parfym i. Inpackningen känns mild och håller vad den lovar om att ge fukt och mjukgöra.

 

En ur panelen blir positivt överraskad av den krämiga konsistensen som gör inpackningen lätt att applicera i håret. ”Jag som har fint hår med många tunna hårstrån tyckte att håret kändes både tjockare och mjukare och att effekten höll i sig länge. Har hittills inte använt hårinpackningar men känner mig omvänd efter den här erfarenheten”.
En annan ur panelen trodde inte att den här känslan av mjukt hår var möjlig utan silikoner. ”Håret blir glansigt och känns helt fräscht utan att vara tungt”.

LÄS OCKSÅ: Ekofrisörens bästa hårtips

Bruhns inpackningBruns Hårmask, 350 ml, 349 kr
Handgjord salongshårvård från Skåne, som enligt tillverkaren kan användas som vanligt eller som nattmask och/eller varje gång du tvättar håret som en kur för att reparera skadat hår. En härlig doft av citrus och bergamott med kryddiga undertoner ger känslan av ren lyx på burk, vilket också syns på priset som delvis förklaras av den generösa förpackningen. Den stilrena burken med aluminiumlock är återvinningsbar och innehåller 3,5 deciliter och räcker därför länge.

Innehåller välgörande oljor som jojoba, kokosolja som hjälper till att återfukta och sheasmör som motverkar friss och lagar slitna toppar. Det utmärkande är de naturliga och rena ingredienserna. Inpackningen fungerar inte så utredande under själva appliceringen men efteråt blir håret slätt, blankt och känns mycket återfuktat. ”Mitt hår var inte alls frissigt efteråt och det kändes mjukt och skönt”, tyckte en ur panelen. Att den inte kräver så lång tid för att göra sitt jobb är helt klart ett plus.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Viktigt med goda matvanor vid oro och stress

Kost

Tröstäter du? I tider av oro och hög stress är det lätt att ta till mat för att lugna oss, särskilt om vi går hemma och har nära till skafferiet. Man behöver knappast lida av någon ätstörning för att ta en macka till, mumsa på chips eller smågodis i större utsträckning än vanligt.

Sverige ska bli bäst på hjärtforskning

Hälsa

I Sverige samlar vi information i medicinska register. Det ger unika förutsättningar att göra stora befolkningsstudier som sträcker sig över lång tid. Forskare vid Uppsala universitet vill inom fem år ha hittat nya och ovanliga riskfaktorer att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar. Detta för att bland annat kunna förutsäga en hjärtinfarkt några månader innan den uppstår.

Örten som lindrar Clas-Görans allergi

Hälsa

Clas-Göran Svensson trodde att de rinnande ögonen, nysningarna och den tunga andningen var en vanlig förkylning. Efter ett besök hos distriktsläkaren konstaterade han att det var pollenallergi. Sedan följde några år med mediciner som gav tråkiga biverkningar som satte sina spår. Men när en kollega gav Clas-Göran en örtbaserad kapsel, som kunde motverka allergi, försvann problemen.

Kureras expert Monika Björn tipsar om enkla hemmaövningar

Hälsa

För snart tre veckor sedan satt Kureras träningsexpert Monika Björn på ett café innan hon skulle iväg och leda ett yogapass. Då fick hon reda på att gymmet stäng på grund av smittrisken av covid-19. Där och då föddes idén om direktsänd onlineträning.  Har du inte möjlighet att träna på ett gym, följa onlinekurser eller Monikas Instagram live yogapass så kan du med lite fantasi göra din hemmaträning väldigt effektiv.

 

Till er alla fantastiska människor därute – stärk ert försvar mot covid-19!

Kurera debatt

”Vi är livrädda för corona – men många inser inte kostens påverkan på vårt immunförsvar” skriver Elena Malmefeldt, grundare av Hälsokunskap i Sverige – och ger en rad enkla, konkreta råd på hur vi kan äta och leva för att faktiskt gå starkare ur den här situationen. För att sprida goda hälsoråd och framtidstro har hon skapat facebook-gruppen Tillsammans blir vi starkare. Läs hennes debattinlägg här.

Tips på träning som du enkelt kan göra hemma

Hälsa

Allt fler gym och andra träningsanläggningar stänger för att bidra till att försöka stoppa spridningen av coronaviruset. En del erbjuder träning online och andra har förkortade öppningstider. Vill du träna hemma, finns det många videos på youtube att välja mellan, och naturen är ju fortfarande öppen, och du kanske inte har så långt till ett utegym.

Faktorerna som påverkar immunförsvaret mest

Forskning

Forskare vid Lunds universitet och Pasteur-institutet studerade vad som påverkar våra immunceller mest och varför vi reagerar så olika på infektioner. De har analyserat miljontals variabler och har funnit att fyra faktorer påverkar immunförsvaret mer än andra.

 

WHO avråder från antiinflammatoriska läkemedel vid covid-19

Hälsa

Det finns enligt franska myndigheter bevis för att antiinflammatoriska läkemedel som Ipren, Voltaren och Treo kan förvärra tillståndet hos personer drabbade av covid-19, man avråder därför sjuka från att ta den typen av läkemedel. Rekommendationer som nu även får stöd av Världshälsoorganisationen WHO. Svenska myndigheter har dock hittills tonat ned risken.

Livsmedelsverket om maxvärden: Konsumentens säkerhet går först

Hälsa

Trots att det inte finns några rapporterade fall där personer blivit sjuka av att ta vitaminer eller mineraler i höga doser, väljer Livsmedelsverket att rekommendera lagstadgade maxdoser som gör att flera preparat riskerar försvinna från marknaden. Astrid Walles-Granberg, rådgivare på myndigheten som deltagit i arbetet med att ta fram förslaget försvarar beslutet med att konsumentens säkerhet har högsta prioritet.

 

Så undviker du smitta – nio goda råd

Hälsa

Det pågår en pandemi i världen och i nuläget finns vare sig bot eller vaccin, därför behöver vi alla göra vad vi kan för att motverka att smittan sprids och undvika att själva bli smittade. Alla har säkert hört av vi behöver tvätta händerna – här kommer ytterligare några tips som är bra att tänka på.

Nedsatt njurfunktion inte så farligt när vi blir äldre

Hälsa

När vi blir äldre minskar många funktioner i kroppen. Till exempel drabbas vi av benskörhet och får en nedsatt njurfunktion. Men en njurfunktion som anses som nedsatt hos en yngre person behöver inte vara nedsatt hos en äldre person. Vid Lunds universitet har forskare tittat på några av åldrandets sjukdomar och dess klassificeringar för att undvika överflödig medicinering.

 

8 enkla tips till extra träning

TRÄNING

Hur gick det med nyårslöftet att komma i bättre form? Tillhör du dom som ofta vill men sällan kan hålla en satsning om mer träning? Deppa inte och ha inte dåligt samvete. Det är många som inte får ihop livspusslet och inte hinner. Det går att få in den motion i din vardag som du behöver. Här får du 8 smarta och enkla råd.

Annika Kvist

Annika Kvist: “Jag missade att lyssna inåt”

Krönikan

När Annika Kvist kom stressad till sin första dag på jobbet i L.A insåg hon snart att hon var ensam på kontoret - övriga kollegor var ute och vågsurfade. Det väckte något till liv inom henne - det fanns andra prioriteringar i livet och det fanns de som valde att fånga dagen och leva livet fullt ut.

Så påverkar depression och oro kroppen

Mental hälsa

Psykiska åkommor som oro, ångest och depression är inte något som enbart påverkar våra tankar, det kan även i allra högra grad påverka hur vi mår i kroppen, Visste du till exempel att deprimerade personer kan ha högre smärttröskel eller att oro kan påverka immunsystemet.

“Rädslan är din värsta fiende – stärk dig med källkritik och sunt förnuft”

Krönikan

Oro, stress och rädsla för coronavirus och pandemi lamslår världen just nu. I många fall är rädslan värre än viruset. Hysterin skapar ännu mer stress som i sin tur påverkar dig negativt. Satsa istället på källkritik, sunt virus-förnuft och det som stärker dig, skriver yogalärare och skrattinstruktör Tanja Dyredand i denna krönika där hon uppmanar till att sprida glädje och omtanke även i eländet.

 

Recept från "Kokbok för sköldkörteln"

Fyra recept för sköldkörteln

Recept

En mustig gryta, syrade morötter, laxsallad och te med kollagen. Här är fyra recept från kokboken "Kokbok för sköldkörteln", som syftar till att att minska symptomen av autoimmun sjukdom och kronisk inflammation.

5 kännetecken på stress och vad du kan göra åt det

Naturlig hälsa

Hjärtklappning, spända muskler och svettningar är alla symtom på stress och förhöjda kortisolnivåer. Men vårt stresshormon är lika viktigt som nödvändigt. För att inte ständigt gå omkring och vara trött av för hög stressnivå så finns det olika knep som gör att du går ner i varv. Här är fem kännetecken på stress och ännu fler lösningar.

Naturliga ämnen som får bukt med problemhy

Naturlig hälsa

Problem med hyn får inte enbart tonåringar med hormonella förändringar. Det drabbar även vuxna, särskilt kvinnor mellan 20 och 40 år. Stress och oro är andra faktorer som också kan skapa obalanser och ge sämre hud. Men det finns ämnen med antibakteriella egenskaper som hjälper problemhy, till exempel pilträd, lakritsrot och trollhassel.