test - inpackningar

Skönhetspanelen testar: hårinpackningar

Med en vårdande hårinpackning kan du få liv i glanslöst och frissigt hår.
Kureras skönhetspanel har testat några hårmasker med alltifrån ricinolja till sheasmör.

En hårinpackning, till skillnad från ett balsam, går ner lite mer på djupet och kan ge en riktig energikick till trist och livlöst hår.
Men se till att välja en inpackning som passar för just din hårtyp och applicera gärna inpackningen efter schamponeringen – men innan du använder balsam för bästa effekt.
Kureras skönhetspanel har testat några hårmasker och valt ut en favorit.

LÄS OCKSÅ: Kureras skönhetspanel testar: Schampo

Organic Shop: Hair Mask Avocado & Honey 250 ml 49 krOrganic shop hårmask
En grön inpackning med mild men också lite syntetisk doft, i en enkel och praktisk burk, som gör det lätt att komma åt och få ut allt innehåll. Konsistensen är härligt krämig och det bildas nästan ett skum när man applicerar den i håret.
”Budgetlyx i en enkel förpackning”, tycker en ur panelen då den gör sitt jobb som ett lite mer djupverkande balsam, men inte mer. Panelen gillar inte att det är tillsatt parfym i.

 

Passar bra för tonåringarna som vill ha ett spa-party, för den är tillräckligt bra för att kännas lite lyxig utan att kosta skjortan.
Känslan efteråt är mjuk och håret känns lite tjockare.

Dr.organic: Moroccan Argan Oil Restorative Treatment Conditioner Dr Organic200 ml. 126 kr
Väldigt praktisk burk med snäpplock som är lätt att återförsluta i duschen. Men onödigt att burken är klädd i en förpackning som slängs bort och när man öppnar burken är det dessutom en plastfilm som man måste slänga bort, för att komma åt innehållet. Bra ingredienslista och doftar fräscht av mint, en ur panelen är dock ”osäker på om jag vill att håret ska lukta tuggummi”. En annan ur panelen tycker att doften av mint försvinner efteråt – och mest är en känsla medan man står i duschen.

Masken har en tunn konsistens, med vatten som främsta ingrediens och samtliga ur panelen får ta väldigt mycket av produkten för att den ska få effekt, det är därför ingen dryg produkt. En ur panelen tycker att håret blir mer glansigt och att det känns som om arganoljan jobbar på djupet men ”hade önskat mer”.

LÄS OCKSÅ: 10 knep personer med lockigt hår bör känna till

Hårkontroll: deep intense hydrating mask 150 ml, 229 kr
HakontrollEn gråsvart tub med diskret och maskulin design. Förpackningen är en bra storlek och har snäpplock som är lätt att återförsluta. En vit krämig inpackning, som en blandning av ett balsam och en mousse ungefär, med mild och behaglig, androgyn doft som inte luktar för starkt. Innehåller bland annat välgörande ricin- och arganolja och passar tjockt och torrt hår som behöver extra vård. Man behöver ta ganska mycket av produkten för att få effekt.
Någon tycker att håret blir mjukt och lätt att reda ut, men inte mindre frissigt. En ur panelen gillar att den är snabbverkande.
En annan ur panelen tycker att den överträffar alla förväntningar. ”Framför allt är inpackningen väldigt lätt att fördela i håret och lämnar håret återfuktat utan att vara sådär löjligt lent och följsamt som det kan bli av inpackningar. Detta blev verkligen en ny favorit!”

LÄS OCKSÅ: 3 naturliga tips mot mjäll

Hjärtlig: hårinpackning, 250 ml, 199 krHjartlig inpackning
Krämig mask med en lätt, trevlig godis-doft. Förpackningen är smidig och lätt att dosera ur, men lite för stor för att kunna ta med sig på resan.
Extra plus för att detta är en helt svensk och 100 procent biologiskt nedbrytbar produkt, och i princip fri från allt det där man vill undvika, som parabener, silikoner, nanopartiklar, mikroplatser och hormonstörande ämnen. Panelen gillar dock inte att det är tillsatt parfym i. Inpackningen känns mild och håller vad den lovar om att ge fukt och mjukgöra.

 

En ur panelen blir positivt överraskad av den krämiga konsistensen som gör inpackningen lätt att applicera i håret. ”Jag som har fint hår med många tunna hårstrån tyckte att håret kändes både tjockare och mjukare och att effekten höll i sig länge. Har hittills inte använt hårinpackningar men känner mig omvänd efter den här erfarenheten”.
En annan ur panelen trodde inte att den här känslan av mjukt hår var möjlig utan silikoner. ”Håret blir glansigt och känns helt fräscht utan att vara tungt”.

LÄS OCKSÅ: Ekofrisörens bästa hårtips

Bruhns inpackningBruns Hårmask, 350 ml, 349 kr
Handgjord salongshårvård från Skåne, som enligt tillverkaren kan användas som vanligt eller som nattmask och/eller varje gång du tvättar håret som en kur för att reparera skadat hår. En härlig doft av citrus och bergamott med kryddiga undertoner ger känslan av ren lyx på burk, vilket också syns på priset som delvis förklaras av den generösa förpackningen. Den stilrena burken med aluminiumlock är återvinningsbar och innehåller 3,5 deciliter och räcker därför länge.

Innehåller välgörande oljor som jojoba, kokosolja som hjälper till att återfukta och sheasmör som motverkar friss och lagar slitna toppar. Det utmärkande är de naturliga och rena ingredienserna. Inpackningen fungerar inte så utredande under själva appliceringen men efteråt blir håret slätt, blankt och känns mycket återfuktat. ”Mitt hår var inte alls frissigt efteråt och det kändes mjukt och skönt”, tyckte en ur panelen. Att den inte kräver så lång tid för att göra sitt jobb är helt klart ett plus.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Män tränar löpning mer än kvinnor

Hälsa

 I Sverige tycker vi om att träna – drygt 70 procent tränar flera gånger i veckan. Men träningsformer  och skälen till att vi tränar skiljer sig åt mellan män och kvinnor. För män är det mest löpning och styrketräning som gäller, medan kvinnor gärna yogar.

 

Varför är det så lätt att bli sjuk när semestern kommer?

Hälsa

Äntligen semester, tänker du och har en lista av roliga saker att göra. Men så blir du trött och hängig de första dagarna på ledigheten. Kroppen vill bara vila och sedan kommer förkylningen som ett brev på posten. Det är inte ovanligt att bli sjuk när du är ledigt. Kurera frågade stresscoachen Karin Isberg varför det är så och vad man kan göra för att undvika att bli sjuk på sin semester?

Behandla svårläkta sår med manukahonung 

Hälsa

Den speciella manukahonungen som kommer från Nya Zeeland har både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Den lämpar sig inte bara för invärtes bruk utan fungerar utmärkt som behandling vid svårläkta sår. Framförallt kan den vara en hjälp för anhöriga som vill hjälpa äldre personer med besvärliga bensår.

Vad händer när vi inte får kramas?

Forskning

Kerstin Uvnäs Moberg, professor i fysiologi, var först i världen att prata om hur och varför må-bra hormonet oxytocin påverkar vårt välbefinnande. Men nu när vi inte har kunnat kramas på ett tag, och även måste vara försiktiga en stund till – vad händer då med vårt välbefinnande? – Det är förödande för vår hälsa att vara isolerade. Oxytocin frisätts inte bara vid beröring utan även vid möten, det blir inte på samma sätt när vi pratar i telefon, säger Kerstin.

Nu slipper Jacob smärtan i magen

Hälsa

Jacob Löthman var elva år när han fick diagnosen Aspergers syndrom och ADHD. Medicinerna gav biverkningar – och ända sedan tonåren har han levt med magsmärta, gaser och svullnad. För knappt två år sedan hittade han kapslarna med mjölksyrabakterier och effekten kom omedelbart. Idag är i princip alla hans problem borta.

 

 

Jadå, klart du ska testa gado gado!

Recept

Gado gado är en klassisk indonesisk sallad med tempeh. Namnet betyder potpurri på indonesiska, vilket beror på att man ofta använder olika grönsaker beroende på säsong. Gör gärna det du också! En krämig jordnötssås är kronan på  verket.

Sofia har hittat sin hudvård

Hälsa

Sofia Marklund har haft problem med sin hud i många år och aldrig hittat en hudvårdsrutin som funkar – förrän nu. Efter bara några veckor med en svensk serie av veganska produkter både ser och känner hon skillnad.

Camilla kan springa med hundarna igen

Hälsa

När Camilla Hallgren såg hur hennes hundar blev piggare och rörligare i lederna av ett tillskott med musselextrakt så bestämde hon sig för att prova själv. Artrosen i ett knä som hindrat henne att leva ett aktivt liv är nu helt borta. Nu springer hon milen utan problem igen.

 

Går det att träna bort gäddhänget?

Hälsa

Kroppen förändras efter en graviditet, en viktnedgång och samband med klimakteriet. Utebliven fysisk aktivitet och sämre kosthållning sätter också spår på kroppen. En sak som kan uppstå är överskottshud – och något kvinnor ofta pratar om är gäddhänget, som plötsligt blivit påtagligt. Men går det att få bort gäddhänget? Vi frågade vår träningsexpert Monika Björn, som har flera goda råd att ge.

Åsa: ”Jag har fått min kropp tillbaka”

Hälsa

Två graviditeter gjorde huden på Åsa Engströms mage slapp och skrynklig. Och när hon hade gått ner 42 kilo såg magen ut som ett russin. En kräm med ämnen som stramar upp huden, gjorde skillnad. Hård träning förbättrade resultatet – så mycket att Åsa ställde upp i en Bikini Fitness-tävling!

 

Hälsointresse-boom i coronakrisen

Hälsa

Vi har fått ett större hälsointresse under coronapandemin, i alla fall om man får tro statistiken från magasinappen Readly – där läsandet av hälsomagasin har ökat markant jämfört med i fjol. Det här intresserar oss mest just nu.

9-halsopoddar-for-hangmattan

9 hälsopoddar för hängmattan

Hälsa

Oavsett om du sitter på bryggan, cyklar till jobbet eller vilar i hängmattan är det härligt med en inspirerande podd i lurarna. Här ger vi dig tips på sommarens skönaste lyssning med fokus på hälsa och välmående.