Annons

Smarrig och proteinrik tuna melt quesadilla

Unna dig comfort food av rang till lunch eller varför inte till fredagsmyset? En klassisk "tuna melt" i tortillabröd med tonfisk, smält ost, chili och kapris är både enkel, näringsrik och festlig att äta med händerna!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
31 mars, 2022
Smarrig och proteinrik tuna melt quesadilla

Unna dig comfort food av rang till lunchen hemma, eller varför inte till fredagsmyset? En klassisk ”tuna melt” i tortillabröd med tonfisk, smält ost, chili och kapris är både enkel, näringsrik och festlig att äta med händerna!

”Quesadillas är comfort food när den är som bäst. Dessutom är de den optimala behållaren för diverse ingredienser som man inte vet vad man ska göra med. Men som namnet skvallrar om så kan man inte göra dem utan osten. Exakt vilken sorts ost du väljer är inte jätteviktigt, men en hårdost av något slag måste det vara så att den inte rinner iväg. Jag älskar tuna melts och tänkte att en tortilla går ju lika bra som annat bröd. Det gör den dessutom perfekt lämpad att äta med händerna utan för mycket kladd”, skriver Cina Risberg som ligger bakom detta recept.

LÄS OCKSÅ: Snabb och festlig “kaoschili”

Cina är aktuell med boken ”Lunch hemma” där detta recept är med, en bok som vill höja statusen för ensamlunchen hemma och med enkla knep göra den till en kulinarisk stund att se fram emot, men även lunchen som måltid generellt, med eller utan sällskap.

Bokomslag: Lunch hemma

Annons

Ingredienser

1 portion
2 tortillabröd
1 burk MSC-märkt tonfisk i olja (ca 150 g)
1 msk hackad persilja
1 msk hackad kapris
1 1⁄2 dl riven ost (ska det vara comfort så ska det)
1⁄2 tsk chiliflakes
1 msk olivolja

LÄS OCKSÅ: Caesarsallad med vitaminspäckad grönkål

Gör så här

Finhacka persilja och kapris.
Häll av oljan från tonfisken, fördela den på ett av tortillabröden och strö över persilja, kapris, chiliflakes och ost. Lägg på det andra brödet.
Hetta upp oljan i en stekpanna som tortillabrödet ryms i. Lägg i quesadillan och sänk värmen till medelhög. Stek tills brödet har fått lite färg och osten börjat smälta. Den smälta osten kommer att göra att den håller ihop när du ska vända den.
Vänd quesadillan och stek 1–2 minuter på andra sidan. Dela i kvartar och njut!

LÄS OCKSÅ: Fermenterade scones med valnötter

Av Carolina Eriksson

Annons

Annons