Att tillaga ägg i mikron gör att en omelett bara tar ett par minuter att bli klar och mängden disk blir minimal. Inspirerade av Charlotte Kallas ”mugcake”, bjuder vi på ett mikrorecept till, för er som tycker om att laga mat i mikrovågsugnen.
Fakta
Receptet kommer från Urtekram.
Ingredienser
2 ekologiska ägg
1 krm salt
1 skiva ekologisk ost
8-10 blad ekologisk spenat
1 krm chiafrön
Svartpeppar
Gör så här
Vispa äggen lätt tillsammans med saltet. Häll ner i en microugnssäker mugg. Tillsätt ost, spenat och chiafrön. Dra ett drag med pepparkvarnen. En droppe Tabasco är gott om man inte ska servera det till barn.
Kör på full effekt i micron 30-40 sekunder. Ta ut och rör om. Kör ytterligare 30-40 sekunder. Servera direkt.
Ägg som lagas i micron gör att en omelett bara tar ett par minuter att göra och mängden disk blir minimal.
Av redaktionen
Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många goda att välja mellan.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!