Annons
Annons

Frukostfrallor med bovete och nypon

Receptet på dessa saftiga frallor kommer från boken "Baka glutenfritt - matbröd och söta favoriter" av Susanne Hovenäs och Malin Randeniye. Nyponskalmjölet ger bröden en sötsyrlig ton som balanserar upp det bittra i bovetemjölet.

Redaktionen

16 maj, 2018
Frukostfrallor med bovete och nypon
Dela inlägget

Receptet på dessa saftiga frallor kommer från boken ”Baka glutenfritt – matbröd och söta favoriter” av Susanne Hovenäs och Malin Randeniye. Nyponskalmjölet ger bröden en sötsyrlig ton som balanserar upp det bittra i bovetemjölet.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från boken Baka glutenfritt – matbröd och söta favoriter av Susanne Hovenäs och Malin Randeniye (Semic 2018)

Portioner: 8

Ingredienser

Frallorna har tagits fram som ett glutenfritt alternativ till rågkusar.

3 ½ dl bovetemjöl
2 ½ dl glutenfria havregryn
1 dl nyponskalmjöl
1 tsk salt
2 tsk finmalet psylliumfröskal
1 tsk bakpulver
4 dl vatten
½ msk olja till utbakning

Bröden håller sig dessutom saftiga i ett par dagar, så de är smidiga att baka och sedan äta till frukost flera dagar i rad. Det går också bra att frysa in bröden.

Gör så här

Värm ugnen till 250 grader. Mät upp och blanda alla torra ingredienser väl i en bunke och tillsätt vattnet. Låt smeten stå och svälla i 2–3 minuter. Klicka ut åtta lika stora högar av degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Olja in händerna och forma degen till cirka en centimeter tjocka runda kakor. Doppa eventuellt en pinne, till exempel en kinesisk ätpinne eller skaftet på en sked, i lite olja och nagga hål i bröden. Detta är inte nödvändigt men ser fint ut. Sätt in brödet i mitten av ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda brödet i 25–30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Förvara i en plastpåse.

Av redaktionen

Sugen på fler recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons