Fakta
Receptet kommer från Christopher och Therese Argus, som skriver bloggen Rawfoodfamiljen för Kurera.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.
Ingredienser
Botten
1 sötpotatis
2 morötter
1 äpple
3 dl cashewnötter
saften av 1/2 citron
1/2 tsk salt
Fyllning
1/2 rödlök
1 tomat
2 mogna avokados
1 tsk pressad vitlök
1 msk citronsaft
1-2 krm cayennepeppar
salt och svartpeppar
Topping
Körsbärstomater, oliver, ruccola, rostade macadamia nötter, skivad rödlök.
Gör så här
Botten
Skala och skiva sötpotatis, moröterna och äpplet.
Skär i bitar och kör i matberedaren tillsammans med nötterna till en jämn smet.
Smaka av med citron och salt.
Tryck ut i en springform med avtagbara kanter eller en pajform.
Grädda i ugnen på 40 grader eller lägsta möjliga temperatur i sju timmar, öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut lite ånga.
Fyllning
Mixa allt slätt i matberedaren, smaka av med citron och kryddor.
Bred på guacamolen på pajbotten.
Avsluta med toppingen.