Annons

Sötpotatispaj med guacamole och tomater

Ett fantastiskt gott recept på raw sötpotatispaj med guacamole och tomater.

Redaktionen

18 februari, 2013
Sötpotatispaj med guacamole och tomater
Dela inlägget

Rawfood är mer än bara snygga desserter. Här är ett fantastiskt gott recept på raw sötpotatispaj med guacamole och tomater.

Sötpotatispaj med guacamole och tomater på tallrik

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Christopher och Therese Argus, som skriver bloggen Rawfoodfamiljen för Kurera.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.

Ingredienser

Botten
1 sötpotatis
2 morötter
1 äpple
3 dl cashewnötter
saften av 1/2 citron
1/2 tsk salt

Fyllning
1/2 rödlök
1 tomat
2 mogna avokados
1 tsk pressad vitlök
1 msk citronsaft
1-2 krm cayennepeppar
salt och svartpeppar

Topping
Körsbärstomater, oliver, ruccola, rostade macadamia nötter, skivad rödlök.

Gör så här

Botten
Skala och skiva sötpotatis, moröterna och äpplet.
Skär i bitar och kör i matberedaren tillsammans med nötterna till en jämn smet.
Smaka av med citron och salt.
Tryck ut i en springform med avtagbara kanter eller en pajform.
Grädda i ugnen på 40 grader eller lägsta möjliga temperatur i sju timmar, öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut lite ånga.

Fyllning
Mixa allt slätt i matberedaren, smaka av med citron och kryddor.
Bred på guacamolen på pajbotten.
Avsluta med toppingen.

Annons

 

Annons