Ingredienser
Smör
Spenat
Lök
Grädde
Gör så här
Sjud upp spenaten med lite smör.
Vanligtvis brukar jag ha i en skvätt med rödvin, det blir supergott och soppan får en helt ny upplevelse. Utmana!
Stek lök tillsammans med olika kryddor.
Om du vill få en extra piff häller du ner lite grönsaksbuljong. Egen. Det har väl alla hemma? Men gör man storkok så finns det ju…
Mixa.
Häll ner grädde. Värm och låt det sjuda. Servera.
Tips: Servera med bacon, ärtskott eller västerbotten crisp.
OBS! Går att hälla ner även andra grönsaker men tänk på att ej använda grönsaker som dragits upp från jorden om du ska bjuda LCHF:are, eftersom dessa grönsaker generellt är väldigt kolhydratrika. Däremot går det bra med grönsaksbuljong om man gör den själv.
Fakta
Receptet kommer från Cornsfood.com.
Hitta fler recept här:
www.cornsfood.com.