Snabbare och smarrigare dessert eller mellis får man leta efter. Sväng ihop den här kakan med banan, kakao och jordnötssmör i närmaste mugg och njut!
Viktoria Tindberg och Annika Kvist ligger bakom detta recept som är taget ur deras gemensamma bok ”Healthy happy food” (LB förlag). En bok med fokus på hälsosam, växtbaserad och riktigt god mat – som även gör gott för planeten.
Ingredienser
1 portion
2 msk kakao
En halv, mogen banan
1 msk jordnötssmör
1 msk agavesirap
¼ tsk bakpulver
LÄS OCKSÅ: Veganska chokladbiskvier à la Sophie Bohnstedt
Gör så här
Mosa banan i en kopp, häll på resterande ingredienser och blanda väl så att bakpulvret fördelar sig ordentligt (om nötsmöret är väldigt torrt, blanda ut det med vatten).
Baka i mikron i 1,5 minuter på 600W. Kakan ska precis bli torr på ytan.
Toppa med tahini eller jordnötssmör.
Av Carolina Eriksson