Annons
Annons

Mejerifri och sockerfri chokladmousse på hasselnötter

Det här är en försvinnande god och fluffig chokladmousse som smälter i munnen och liknar en chokladpudding i konsistensen. Dessutom är den fri från raffinerat socker och mejeriprodukter.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
23 juli, 2021
Mejerifri och sockerfri chokladmousse på hasselnötter

Det här är en försvinnande god och fluffig chokladmousse som smälter i munnen och liknar en chokladpudding i konsistensen. Dessutom är den fri från raffinerat socker och mejeriprodukter.

Receptet kommer från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt, som utsetts till ”Årets bloggare” i Kurera Blog Awards! Du hittar hennes inspirerande blogg ”Mat för hälsa och planeten” här!

”Jag mixar min chokladmousse i en blender. Dels blir den helt slät och dels blir den mer fluffig i konsistensen än i en matberedare. Just denna chokladmousse behöver stå i kylskåpet flera timmar för att bli fluffig och krämig. Jag tycker den blir bäst om den får stå i kylskåp över natten”, tipsar Sophie.

LÄS OCKSÅ: Veganska chokladbiskvier à la Sophie Bohnstedt

Ingredienser

2 dl rostade hasselnötter av god kvalitet eller exempelvis naturella cashewnötter
1 dl smakfri kokosolja, smält
14 st soltorkade dadlar
2 msk kakaopulver, gärna raw
1/2 krm vaniljpulver
1 liten nypa salt
3 dl vatten

LÄS OCKSÅ: Sophie Bohnstedts hemmagjorda kokosyoghurt med probiotika

Gör så här

Mixa hasselnötter med smält kokosolja och kakaopulver i en blender. Det ska bli till en rinnig konsistens. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät kräm.
Ställ i kylskåp över natten eller hela dagen. Det blir verkligen skillnad om den får stå flera timmar i kylskåp.
Dekorera gärna med mörk hyvlad choklad, eller annan choklad som du tycker om.

LÄS OCKSÅ: Sophie Bohnstedts hummus med shiitakesvamp, sötpotatis och curryblomkål

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons