En ljuvligt len kokosdrink som passar utmärkt att svalka sig med en varm sommardag, den går också bra att servera som dessert.
Fakta
Receptet kommer från Urtekram.
Ingredienser
4 dl ekologisk kokosmjölk
2 dl vatten + 2 dl blötläggningsvatten
1 ekologisk banan
4 soltorkade dadlar
3 ekologiska passionsfrukter
1 tsk vaniljpulver
1 msk ekologisk färskpressad citronsaft
1 dl is
1 1/2 dl ekologisk kokosgrädde
Garnering
rostade kokoschips eller kokostärningar
1 tsk kokossocker
zest från 1 ekologisk citron
Gör så här
Blötlägg dadlarna i två deciliter vatten i ungefär 20 minuter.
Skala bananen. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Mixa alla ingredienser, förutom kokosgrädden, tills slätt i en blender. Tillsätt eventuellt mer vatten för en lösare dryck.
Vispa kokosgrädden fluffig. Häll upp kokosdrinken i fyra glas. Toppa med en klick kokosgrädde, strö över kokoschips och en nypa kokossocker. Avsluta med att riva över citronzest.
Får du inte tag på någon kokosgrädde går det lika bra att använda endast det översta tjocka lagret ur en förpackning kokosmjölk. Låt stå svalt en stund så är det lättare att vispa fluffigt.
Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många recept att botanisera bland.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!