passionsfrukt och drink

Svalka dig med passionsfrukt och kokos

Fakta

Receptet kommer från Urtekram.

En ljuvligt len kokosdrink som passar utmärkt att svalka sig med en varm sommardag, den går också bra att servera som dessert. 

Fakta

Receptet kommer från Urtekram.

Ingredienser

4 dl ekologisk kokosmjölk
2 dl vatten + 2 dl blötläggningsvatten
1 ekologisk banan
4 soltorkade dadlar
3 ekologiska passionsfrukter
1 tsk vaniljpulver
1 msk ekologisk färskpressad citronsaft
1 dl is
1 1/2 dl ekologisk kokosgrädde

Garnering
rostade kokoschips eller kokostärningar
1 tsk kokossocker
zest från 1 ekologisk citron

Gör så här

Blötlägg dadlarna i två deciliter vatten i ungefär 20 minuter.

Skala bananen. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Mixa alla ingredienser, förutom kokosgrädden, tills slätt i en blender. Tillsätt eventuellt mer vatten för en lösare dryck.

Vispa kokosgrädden fluffig. Häll upp kokosdrinken i fyra glas. Toppa med en klick kokosgrädde, strö över kokoschips och en nypa kokossocker. Avsluta med att riva över citronzest.

Får du inte tag på någon kokosgrädde går det lika bra att använda endast det översta tjocka lagret ur en förpackning kokosmjölk. Låt stå svalt en stund så är det lättare att vispa fluffigt.

Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

koppar_kan_vara_orsaken_till_dina_halsoproblem

Koppar kan vara orsaken till dina hälsoproblem

Hälsa

Koppar är ett livsnödvändigt spårämne som kroppen behöver. Problemet idag är att vi snarare har för mycket koppar i kroppen än för lite. Har du problem med exempelvis utmattning, sköldkörtelproblem, sömnproblem, PMS, hormonobalanser, IBS, allergier, hudproblem, depression, oro, minnes- och koncentrationsproblem, kan det vara värt att se över dina kopparnivåer.

pizza

Pizza med sötpotatis och chèvre

Recept

Pizza kan varieras i det oändliga, detta recept har topping med bland annat sötpotatis, rödlök och chèvre. Botten bakas på näringsrikt dinkelmjöl och durumvete, kan bytas ut mot glutenfritt recept för den som önskar det.

mage skylt med ehec

Nationell spridning av ehec utreds

Kost

Sedan början av juli har antalet fall av ehec-infektion ökat i Sverige. Analyser visar att majoriteten är av samma typ och fall har rapporterats in från flera håll i landet. Myndigheter arbetar nu för att spåra källan.

Berith sitter i soffan med hundarna och stickar

Fri från värk och inte längre begränsad av artrosen

Värk

Berith Larsson har haft problem med artros i höfter och händer i flera år. Av en slump fick hon höra talas om grönläppad mussla – och bara efter en månad kände hon förbättringen.  – Jag har verkligen fått tillbaka mitt gamla aktiva liv. Kanske börjar jag dansa igen, säger hon.

Karl Dyall: Ryggskadan blev ett mentalt trauma

Intervju

Karl Dyall har alltid dansat, hans kropp är hans arbetsredskap. När ryggen inte längre fungerade som vanligt och smärtan tog över så tog det på psyket. Många år efter sitt första diskbråck opererade han ryggen och sedan ett år tillbaka är han helt smärtfri.