God tapenade som med fördel serveras som nyttigt tillbehör till måltiden.
Fakta
Receptet kommer från Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Ingredienser
1, 25 g valnötter
1 vitlöksklyfta
1 1/2 granatäpple
1/4 bit chilipeppar
300 g urkärnade gröna oliver, finhackade
1/4 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad koriander
1/2 dl saft från pressad citron
1 msk limesaft
3 msk granatäpplejuice
Gör så här
Mixa vitlök i en mixer.
Tillsätt valnötter och hacka dem. De ska inte vara för malda.
Rensa chilifrukt från frön och finhacka den.
Blanda alltsammans.
Smaksätt med citron, limesaft och granatäpplejuice.
Från bloggen:
”Tapenaden är riktigt nyttig. Den består av både valnötter som är väldigt vitaminrika och innehåller betakaroten, C -vitamin B1, B2, B3, B6, B12, D och E-vitaminer. Granatäpple är en väldigt antioxidantrik frukt som kryllar av flavonoider. Den kan fördubbla antioxidantvärdet i blodet och enligt studier hämma både prostata och bröstcancer.”