Receptet på denna bowl är hämtat från boken ”Kostens kraft” av David Stenholtz, i vilken Therése Lindgren har deltagit som receptkreatör.
4 personer
400 g fast potatis
4 tsk olivolja, eller mindre
2 krm salt, eller mindre
1 blomkålshuvud
380 g kikärter, 1 förpackning
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt, eller mindre
1 krm svartpeppar
1–2 msk näringsjäst
2 msk olivolja, eller mindre
fräsch sallad, helst blandade blad
2 avokador
Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Skala och tärna potatisen. Blanda med olivolja och salt efter smak.
Lägg potatistärningarna på ena sidan av plåten och sätt in i ugnen i ca 10 min.
Skär blomkålen i buketter. Sila av kikärterna och spola i kallt vatten.
Blanda blomkålsbuketter, kikärter, paprikapulver, salt, svartpeppar, näringsjäst och olivolja i en bunke.
Ta ut plåten med potatisen och lägg blomkålsblandningen bredvid.
Sätt in i ugnen och rosta ytterligare i 20 min.
Skölj salladen. Skär avokadon i skivor.
Ta fram djupa, vida tallrikar. Lägg upp potatis, blomkålsblandning, avokadoskivor och strimlad sallad på tallriken.
Ringla över tahinidressing, vitlökssås eller någon annan dressing du gillar.
TIPS! Testa gärna även detta recept från ”Kostens kraft”: Black bean burger med rökig bbq-sås!