Annons

Tio tips för att slippa influensan

Så var det influensatider igen och många ställs återigen inför frågan: vaccinera sig eller inte vaccinera sig? Här är Kureras tio bästa knep till dem som föredrar att hålla sig friska på naturligt sätt.

Redaktionen

24 oktober, 2012
Tio tips för att slippa influensan
Dela inlägget

Det är influensatider igen och många ställs inför frågan: vaccinera sig eller inte vaccinera sig? Här är Kureras tio bästa knep till dem som föredrar att hålla sig friska på naturligt sätt.

Det är influensatider och säsongens första influensadiagnoser har redan ställts. Smittskyddsinstitutet och Socialstyrelsen rekommenderar svenska folket att vaccinera sig senast under november månad, inte minst de som anses tillhöra en riskgrupp. Det vill säga personer över 65 år, barn med flerfunktionshinder, gravida som inte vaccinerades mot svininfluensan 2009-2010 och personer med kronisk hjärt-eller lungsjukdom.

För dem som inte vill vaccinera sig
Samtidigt kommer en finsk forskningsrapport som visar att influensavaccinet Fluarix eventuellt kan ge ungdomar sömnsjuka, en forskningsrapport som dessutom onsdagen den 10 oktober i år ledde till att finska myndigheter nu vill stoppa användandet bland unga och hädanefter rekommenderar enbart personer över 65 år att vaccinera sig.
Så vad gör man om man inte vill vaccinera sig – utan istället vill ta sig an influensan på ett naturligt, kemikaliefritt sätt? Alla har vi våra egna favoritknep. Här följer Kureras tio bästa.

Tio tips för att slippa influensan:

  1. Tvätta händerna noggrant och ofta.
  2. Lär dina barn att göra likadant, det vill säga: lär dem handhygien. Kom ihåg att i skola och på förskola frodas bakterierna.
  3. Undvik för intima hälsningssätt under influensatider. Handslag inkluderat.
  4. Undvik att peta dig själv i ögon, mun eller näsa om du inte är helt säker på att du är ren om händerna.
  5. Hosta och nys i armvecket, inte i handen eller rätt ut. Det senare är både hälsovådligt och ohyfsat.
  6. Var snäll och trevlig mot din partner om denne får influensa, men dela helst inte kyssar, tandborste eller sovrum under denna tid. Mittalternativet är alltid bra att avstå från, oavsett om det är influensatider eller ej.
  7. Gå in i en hälsokostbutik och fråga om influensaråd. Här finns kunnig personal som kan känna till många knep som den traditionella sjukvården inte känner till.
  8. Träna. Träning höjer immunförsvaret – men övertränar du bli effekten den motsatta.
  9. Boosta ditt immunförsvar under influensatider även genom att äta näringsrikt, undvika vitt socker (vid intag sjunker immunförsvaret) och ta tillskott av bland annat C-vitamin, D-vitamin och zink.
  10. Prova två av hälsokostens fantastiska influensamedel:
    Oscillococcinum, ett av världens mest använda influensamedel som effektivt lindrar och förebygger influensasymtom (som feber, frysningar, värk i kroppen och tillfällig smärta i lederna). Det har använts i mer än 60 år och har kliniskt dokumenterad effekt.
    Virushämmande Anti-V, som är kapslar med humussyra, vilka hindrar virus från att föröka sig.

Webbfråga 1: Vilket är ditt bästa hälsotips?
Webbfråga 2: Ska du vaccinera dig i höst?

Annons

Skriv dina synpunkter i kommentarsfältet nedan.

Av Isabelle Hedander

Annons
Fakta

Fakta

Naturlig hjälp mot influensa

Oscillococcinum (åskillokokkinum eller Åskillo) är ett mycket populärt medel mot influensa med kliniskt dokumenterad effekt. Det har använts i mer än 60 år och hjälper vid influensasymptom som feber, frysningar, värk i kroppen och tillfällig smärta i lederna. Oscillococcinum verkar snabbt, förkortar sjukdomstiden och leder inte till dåsighet efter intag. Dessutom interagerar Oscillococcinum inte med eventuella läkemedel i kroppen.
En dubbelblind, placebokontrollerad studie med 100 patienter visade att Oscillococcinum, om det intogs när de första symptomen visade sig, ledde till en klar förbättring. Av patienterna uppgav 85,7 % att Oscillococcinum hade en positiv verkan på deras frysningar, 72,5 % upplevde mindre stelhet och 79,1 % angav att deras feber gått ner.
Oscillococcinum bör tas en gång per vecka i förebyggande syfte, och tre gånger om dagen vid sjukdom.

Annons